Daily Mail: Mascherano klar

Den erfarne journalisten Colin Wood i Daily Mail kjører i kveld en ekslusiv på at Javier Mascherano er klar for spill i den røde trøya.

I følge Daily Mail skal Liverpool ha fått innvilget det praktiske i forbindelse med overgangen til Macherano. Liverpool forsøkte å hente inn argentineren tidligere i januar, men siden han har spilt for to klubber allerede inneværende sesong måtte saken opp til FIFA. FIFAs reglement sier at en sesong går fra perioden 1. juli til 30. juni, og man kan maksimalt spille kamper for to klubber i den perioden.
Daily Mail hevder signeringen vil bli offentliggjort på onsdag, den siste dagen i transfervinduet.

- Vi har en avtale om å bringe ham her på lån i 18 måneder, med opsjon på kjøp. Han er en førsteklasses spiller jeg fulgte da han var i River Plate, og han var veldig god i VM. Spørsmålet er bare om han takler fotballen i Premier League, men jeg vet han kan spille mye bedre enn han har gjort i West Ham, sier Rafa til Daily Mail og bekrefter samtidig muligens at Liverpool har fått innvilget det praktiske rundt en mulig overgang.

- Vi behøver en spiller i den posisjonen, for vi har flere tøffe oppgjør fremover, som Everton, Newcastle, Sheffield United og Barcelona to ganger. Kanskje Liverpool er et bedre valg for Javier. Vi snakker språket (spansk), og spiller en annen type fotball som kanskje passer ham bedre. Hans to foregående klubber, River Plate og Corinthians, er toppklubber i hjemlandene, og han er vandt med å vinne trofeer. Jeg tror han vil ha større sjanser til det hos oss.

Benítez forklarte også hvorfor han forventet å få gjennom avtalen.

- Det er en stor forskjell på lovene og reglene. En arbeider kan ikke bli nektet å utføre yrket sitt, det er loven i EU. Så har du reglene, som er forskjellig fra kontinentene. Det er spillere rundtom i verden nå som har spilt for tre eller fire forskjellige klubber på en sesong. Regler er en ting, men lov er en annen. Ingen kan hindre noen å bytte jobb. De har friheten, og behøver jobbe. Loven er viktigere enn reglene.

Rafa skal også ha bekreftet at Steven Gerrard og Jamie Carragher vil bli tilbudt nye langtidskontrakter, sammen med Luis García og Xabi Alonso.