Daniel Agger klar for kamp

Rafael Benitez skal vurdere å bruke danske Daniel Agger som midtstopper i dagens kamp borte mot Derby County. Daniel Agger har ikke spilt siden 15. september men skal nå være spilleklar.

Daniel Agger returnerer?
Daniel Agger ser ut til å være restituert for spill i den røde trøya igjen. Rafael Benitez skal vurdere å sette dansken inn som midtstopper i dagens bortekamp mot Derby County. Dette vil bli hans første kamp på tre måneder.

Dansken har hatt svak framgang siden han brakk sin metatarsal borte mot Portsmouth 15. september. Nå skal han testes rolig, slik at det ikke risikeres noen gjentakelse.

Rafael Benitez skal være bekymret for det harde kampprogrammet, med fire kamper på tolv dager, men skal vurdere å la Daniel Agger få slippe til på Pride Park.

Spanjolen vil for alt i verden unngå det som skjedde med Xabi Alonso, da midtbanespilleren kom tilbake fra sitt metatarsal-brudd mot Arsenal i slutten av oktober, men fikk et tilbakefall og kunne ikke spille igjen før siste ukes Carling Cup-tap mot Chelsea.

- Daniel er nært full rekonvalesens, men jeg kan ikke si nå hvilken kamp han får slippe til igjen. Som med Xabi Alonso ønsker vi å bruke tiden også med Daniel. Han skiftet fotballsko sist, og etter en prat med legen fikk jeg inntrykk av at han er OK. Han sparker ballen mye bedre enn før, fordi han hadde noen problemer. Treningene går bra, men med de gamle skoene hadde han noen problemer. Det avhenger av hvor du legger vekta. Derfor gjorde vi noe med sålen på skoene. Alt avhenger nå om han er komfortabel med dette. Det går bedre og bedre for Daniel, sier Benitez.

Dersom Daniel ikke returnerer, så vil det bli enten Jack Hobbs eller Sami Hyypiä som spiller ved siden av Jamie Carragher. Rafa skal også vurdere andre forandringer mot Derby. Med Manchester City allerede på søndag, så vurderer Rafa å sette både Steven Gerrard og Fernando Torres ut. De kjente ettervirkninger etter mageproblemene som satte dem utenfor mot Chelsea i siste kamp mot Portsmouth. Peter Crouch soner den andre kampen av tre etter utvisningen mot Chelsea.

- Laget spiller bra for tiden, men noen spillere er slitne. Steven ble sliten mot slutten av Portsmouth-kampen etter de mageproblemene han har slitt med. For Torres er situasjonen noenlunde den samme. Noen spillere trenger lenger tid enn andre til å restituere seg. Du vet aldri. Vi skal følge spillerne tett denne uka og følge situasjonen til hver enkelt. Sami er en spiller som har hatt noen problemer med sin hamstring. Men vi har en god tropp nå, med Jack Hobbs, Lucas og Xabi Alonso klare til å ta over dersom noen blir syke eller skadede, sier Benitez.