David Moores tar farvel

Kveldens kamp kan bli den siste for Moores som formann for Liverpool F.C. Etter 16 år som leder for Englands mestvinnende klubb gjennom tidene er en epoke slutt når fløyta går i kveld.

16 år og åtte såkalte ”major trophies” er ingen dårlig statistikk, hvis man ikke tilfeldigvis er formann for Liverpool. På Anfield er forventningene og ambisjonene skyhøye og David Moores vet like godt som noen annen at mist en pokal mangler i premieskapet når regnskapet skal gjøres opp.  Han beskriver likevel årene som formann som ærefult og et privilegium. Han fortsetter:

- Det har også vært vanskelig tider. Spesielt de siste tre årene. Motoren min har likevel vært støtten jeg har fått fra grasrota. Siden jeg annonserte min avgang har min kone og jeg fått mange hyggelige støttebrev. Mange av dem har vært tårevåt lesning og jeg kan ikke få takket folk nok.

- Jeg vil bare få benytte anledningen til å takke supporterne – majoriteten har gitt meg fantastisk støtte over de siste 16 årene. Hvis dette blir min siste kamp som formann, noe jeg forventer siden deadline for tilbudet er 12. mars, la oss håpe det skjer med et smell – og laget gir oss ny minnerik kamp. Jeg fortalte Barcelonas President, Joan Laporta, i går at jeg ikke kunne ha kunne valgt en bedre kamp å takke for meg på. Det blir ikke noe særlig større enn dette her.

Tre FA-Cuper, tre ligacuper, en UEFA-Cup og Champions League har sikret Moores et bra omdømme – og han vil bli husket som en hyggelig mann og et stolt supporter når han nå snart går av. Det eneste som mangler i regnskapet er ”nummer 19”.

- Min eneste skuffelse er at vi aldri vant Premier League under min ledelse. Jeg føler meg imidlertid overbevist om at nummer 19 ikke vil være langt unna med de nye eierne på plass.

Videre sier han:

- Jeg er imidlertid veldig stolt over å kunne gi fra meg klubben med en manager som Rafa ved roret. Det beste møtet jeg noen gang har hatt var da Rick og jeg inviterte Rafa til mitt feriehus i Marbella for å diskutere managerjobben med ham. Det kan ikke være mange bedre enn Rafa i denne verden, og med mer penger til å bruke på nye spillere ser fremtiden lys ut.

- Når jeg nå snart går av er jeg takknemlig over at de nye eierne tillater med å en posisjon i styret som ”Life President”. Jeg kommer derfor fortsatt å reise på kamper sammen med laget.

- Avgjørelsen om å selge var til klubbens beste, ikke for meg selv. Liverpool Football Club må forbli sterke lenge etter jeg er borte. Man må tenke 50 frem i tid, og det er årsaken til at jeg tok denne avgjørelsen. Jeg kan ikke holde klubben tilbake. Det er ikke lenger godt nok å være rik i dagens fotball. Du må være superrik.
Moores legger til at et av hans stolteste øyeblikk som formann var da han og Kenny Dalglish var med under minnestunden for de døde og etterlatte etter Hillsborough den 15. april.

David Moores avslutter med å si at han har fått mange tilbud etter det ble kjent at han kom til å trekke seg. - Hvis jeg fortsatt ikke lenger reiser med laget på bortekamper har Phil Carragher lovet å holde av en plass på bussen han reiser på kamp med…