El Niño klar for å starte mot Wigan

Fernando Torres jakter på en startplass mot Wigan, men Rafael Benítez er langt sikker på at tre mål i forrige kamp er en sikkert garanti for akkurat det.

Fernando Torres er mer enn klar til å starte morgen-dagens oppgjør mot Wigan på JJB Stadium. Men først må de rødes rekordsingering finne ut om tre mål og en fantastisk kamp i midtuka var nok til å overbevise Rafael Benítez, og dermed få tillit mot Wigan fra start.

- Jeg er ikke dum. Jeg vet om en spiller gjør det bra og er klar, og dersom jeg ikke har spillere som er bedre eller like god, så bruker jeg den spilleren. Men jeg ønsker ikke å svare ja på om Torres er best, for Kuyt og Voronin spiller veldig bra, og det samme gjør Crouch, så hvorfor må jeg si at den ene spilleren skal starte fordi han har scoret tre mål? undrer Rafael Benítez.

Voronin scoret ett mål i Champions League, men spilte ikke den kommende kampen. Slik var det også med Dirk Kuyt. Situasjonen vedrørende Torres er for meg lik den. Vi skaper sjanser og spissene scorer mål. For meg er alle like og jeg må bestemme meg for hvem som er best for hver enkelt kamp, fortsetter Benítez.

Rafael Benítez bestemte seg for at Fernando Torres verken var den riktige løsningen i kampen mot Birmingham eller Portsmouth. I de kampene maktet ingen av de andre spissene å score, og begge endte 0-0. Det har derfor vært debattert heftig rundt benkingen av Torres i ligaspill hvor Liverpool har slitt med uttellingen. Benítez insisterer imidlertid på at det var 100% riktig å la Torres starte å benken mot Portsmouth og Birmingham, til tross for dårlig utnyttelse av sjansene for de øvrige spissene.

- Torres snakket forleden kveld om å være pigg og rask i beina. Dersom man bruker Torres mot både Birmingham og deretter mot Reading, ville han kanskje ikke vært pigg og rask nok til å spille mot enten Wigan eller Marseille. Man trenger å analysere dette. Noen ganger kan jeg komme frem til at jeg har gjort et feiltrinn, men i denne saken (benkingen av Torres, journ. anm.) er jeg 100% sikker på at jeg har gjort den rette løsningen, fortsetter den taktiske spanjolen.

- Når man tar avgjørelser, samt analyserer laget og troppen, vet man at det i løpet av en sesong vil bli gjort noen feiltrinn. Det er klart. Noen ganger kan man si at den spilleren muligens ikke er den beste, men med ett feiltrinn har man kanskje forberedt laget bra til de ti neste kampene, avslutter Rafa.