EM uten Gerrard og Crouch?

Englands EM-sjanser ble betydelig redusert etter at Steve McClarens menn i dag tapte 2-1 i Moskva. Nå trenger Gerrard og England hjelp av Yossi Benayoun, om de skal spille i Sveits og Østerrike.

Steven Gerrard ledet England ut på årets Champions League-arena, Luzhniki Stadium i Moskva, som kaptein i ettermiddag. Det så lenge lyst ut for Steve McClarens menn, og da Wayne Rooney scoret et flott mål etter halvtimen hadde Steve McClaren EM-billetten i lomma. Etter målet ble hvittrøyene utrolig feige, og falt langt bakpå. Resten av kampen var omtrent inne i Englands 16. meter - og før eller siden måtte baklengsmålet komme. Steven Gerrard spilte heller ikke i dag en stor kamp, men arbeidsforholdene var heller ikke de beste. Scouseren fikk i det minste verdifull trening som midtstopper/sweeper. Kapteinen hadde en stor sjanse på stillingen 1-0, og burde naturligvis scoret da han umarkert fikk avsluttet på bakre stolpe.

Guus Hiddink er som de fleste vet en taktikker av rang - og Russland-manageren gjorde et glimrende bytte, da han etter pause satte inn angriper Pavlyuchenko. Da det gjensto ca en halvtime felte Wayne Rooney en russer utenfor 16-meteren. Dagens dommer pekte likevel på straffemerket, og Spartak Moskva-spissen satte straffen sikkert i mål. Russland fortsatte å trykke på, og fire minutter senere tok de ledelsen. Målet må nok Tottenham-målvakten ta på sin kappe. Returen burde vært unngått - og det vil overraske om han er "Englands number 1" særlig lenger.  Kampen endte 2-1, og nå sliter England.

Russland ligger nemlig to poeng bak, men har en kamp til gode. England skal ut i kamp mot gruppeleder Kroatia. Kroatia leder gruppa tre poeng foran England, men har også en kamp til gode mot Makedonia. Taper de den, kan England gå videre dersom de slår Kroatia med 3-0, 4-1 eller lignende sifre hjemme på Wembley. Men det er lite sannsynlig at de i det hele tatt taper mot Makedonia. Guus Hiddinks Russland kan dermed omtrent avgjøre det hele selv, og bortekampen mot Andorra er nærmest som walkover å regne. Russerne får også en tøff bortekamp mot Israel - men Yossi Benayoun og co har ærlig talt ingenting å spille for. Gerrard og de andre engelskmennene på Melwood kommer nok til å forsøke å motivere israelkapteinen til å hjelpe dem til nesteårs EM-sluttspill i Østerrike og Sveits.

Nok en gang spilte Liverpool-kapteinen 90 minutter for landslaget, og vi får håpe han er tilbake i toppslag til møtet med Everton. Peter Crouch kom inn da McClaren foretok et trippelbytte i håp om å ta et livsviktig poeng. Crouch fikk noen lange halvdårlige oppspill mot seg, men klarte ikke markere seg på de ti minuttene han fikk.