En hyllest til Robbie Fowler

Vi hyller Robbie Fowler før hans siste kamp i Liverpool-trøya. Liverpool og Reebok har kommet til enighet. Scott Carson hentes tilbake til Anfield inntil videre.

Når dommeren blåser av oppgjøret mellom Liverpool og Charlton i morgen, vil Robbie Fowler ha avsluttet sin Liverpool-karriere for godt.
Liverpools nummer ni vil imidlertid aldri bli glemt på The Kop.
Vi tar et tilbakeblikk på Fowlers Liverpoolkarriere.

Robert Bernard Fowler (født 9.april 1975 i Toxeth, Liverpool) debuterte på Liverpools førstelag høsten 1993 og oppnådde umiddelbar heltestatus da han scoret alle fem målene i sin hjemmedebut i en kamp der Liverpool slo Fulham 5-0. Han spilte seg raskt frem til fast plass i førsteelleveren, og han dannet etter hvert et ypperlig spisspar med Ian Rush (og senere Stan Collymore). Fowler scoret over 100 mål for klubben i løpet av sine fire første sesonger. Han scoret også Premier Leagues raskeste hat-trick noen sinne, da han scoret tre mål på fire minutter i en kamp mot Arsenal i 1994.

Da Michael Owen kom på banen, ble det imidlertid lengre mellom Fowler-scoringene.

Han ble kritisert for å være i for dårlig generell form, og han måtte også etter hvert vike plass for andre angripere. I 2001-sesongen, da Liverpool vant tre trofeer (Ligacup, FA cup og UEFA cup), tilbragte spilleren som populært blir kalt GUD på The Kop, mye tid på reservebenken. Sommeren etter ble han solgt til Leeds.

Til tross for god målrate ble ikke Fowler det helt store suksesskjøpet for de hvite, og han ble halvannet år etter overgangen fra Liverpool, solgt videre til Manchester City.
Heller ikke i den blå delen av Manchester klarte han å finne tilbake til den målformen han var i, i sine beste dager i Liverpool. Derfor kom det som en overraskelse at Liverpool valgte å signe han i 2006. Rafa skrøt uhemmet av Fowlers fotballhode, og fansen var i ekstase over at deres egen helt endelig var vendt tilbake. ”Welcome to heaven, God” var en gjenganger blant Liverpools supportere.
Ser man på målrate sammenlignet med antall spilte minutter har slettes ikke Fowler hatt noen dårlig periode i klubben etter overgangen fra City.
Han har i denne perioden rukket å passere ”King” Kenny Dalglish på målscorerlista og er tidens 5. mestscorende Liverpoolspiller.
Fowler fikk syv mål på tjueseks kamper for det engelske landslaget.

Personlige utmerkelser:
Liverpools toppscorer i 94/95, 95/96 og 96/97
Nr. 5 på Liverpools toppscorerliste gjennom tidene
Spillernes årets unge spiller i 1995 og 1996 for Liverpool


Reebok og Liverpool enige
Feiden mellom Reebok og Liverpool Football Club er endelig ved veis ende. Kluss med draktutgivelser i 2005 gjorde at Reebok saksøkte LFC for å bidratt til at man fikk tapte profitt. Liverpool avkreftet imidlertid dette, og mente at det ikke hadde noe å si økonomisk at draktene kom senere enn de skulle. Dermed saksøkte LFC Reebok tilbake.
Kort tid før saken egentlig skulle tas opp i High Court, har nå partene kommet til enighet med hverandre.
Det at Liverpools nåværende sponsor, Adidas, har kjøpt opp Reebok har sannsynligvis bidratt til at rettsaken er avlyst.
Verken Reebok eller LFC ønsker å gå ut med nærmere detaljer, men vi tolker dette som at saken nå endelig er over.

Carson er i Rafas fremtidsplaner
På spørsmål om Scott Carsons fremtid i klubben, svarte i dag Benitez følgende:

- Scott Carson vil avslutte sitt låneopphold i Charlton denne helgen, og komme tilbake til oss. Han har en lang kontrakt, og han kommer tilbake som vår nummer to. Han vil utfordre Reina. Vi er fornøyde med Scott. Han ble årets spiller i Charlton, og vi vil prate nærmere med han, for å bestemme hva som skjer videre, sa Rafa.