Enda en forgylt hanske til Reina

Jose Reina kunne i dag motta Barclays Golden Glove for andre året på rad. Utmerkelsen tildeles den Premier League-keeperen som holder nullen i flest ligakamper. Pacheco og Nemeth vraket.

Pepe Reina har i dag blitt hedret med utmerkelsen Barclays Golden Glove for andre år på rad, etter at han holdt nullen i flest ligakamper av alle Premier League-målvaktene også i 2006/07.

Reina kunne bokføre hele 19 såkalte clean sheets sist sesong. Han voktet Liverpool-buret i 35 ligakamper. Nærmest kom Evertons Tim Howard som holdt nullen i 14 kamper, og Readings Marcus Hahnemann som unngikk baklengs i 13 kamper. To tidligere vinnere av trofeet, Chelseas Petr Cech og Manchester Uniteds Edwin van der Saar, var to av fem målvakter som holdt nullen i 12 ligakamper.

Utmerkelsen viser hvilken eminent sisteskanse Liverpool har sikret seg i den unge spanjolen, men hovedpersonen selv ønsker å dele mye av æren med sine lagkamerater.

- Dette er ikke bare mitt trofé. Også forsvarerne og de andre spillerne på laget skal ha sin del av æren. Vi er en spesiell gruppe her i Liverpool, og det er årsaken til suksessen vi har hatt de siste sesongene, uttaler Reina i forbindelse med pristildelingen.

- Dersom jeg skal karaktersette innsatsen til vårt forsvar, vil jeg gi dem 10 av 10 mulige. Det er en enorm vilje til å holde nullen blant disse spillerne, og forhåpentligvis klarer vi å reprodusere vår beste form også i den kommende sesongen.

- For meg personlig er det ikke viktigst å holde nullen i enhver kamp. Det vil være flott om jeg ikke slipper inn mål mot Aston Villa kommende helg, men dersom jeg slipper inn mål og vi likevel vinner så er det minst like bra, sier Reina til liverpoolfc.tv.

Da Reina vant tilsvarende pris for 2005/06 holdt han buret rent i en kamp mer - 20 kamper. Den gangen fikk også de rødes keeper atskillig sterkere konkurranse av sine nærmeste utfordrere.

Pacheco ikke til U17-VM
Liverpools lovende 16-åring Daniel Pacheco ble i dag vraket fra den spanske troppen til U17-VM. Dette vil nok komme som en skuffelse for den unge spissen, men til hans trøst så holder han U17-alder også kommende sesong.

Ingen i Ungarn-troppen
Ingen Liverpool-spillere var i troppen da Ungarn i dag offentliggjorde A-landslagstroppen til privatlandskampen mot Italia i Budapest 22.august. Som kjent ligger 18-åringen Krisztian Nemeth og vaker i vannskorpa til seniorlandslaget.