England må stole på Crouch

Liverpools lange angriper et soleklart spissvalg før Englands avgjørende EM-kamp, og hvor Steven Gerrard kan være aktuell som støttespiller.

Michael Owen er ute, Wayne Rooney er ute, og Emile Heskey hadde også vært i den engelske landslagstroppen om han ikke hadde vært skadet. England er ribbet for spisser når man nå selv kan sikre seg plass i EM-sluttspillet i Sveits og Østerrike, etter at Israel gjorde dem en kjempetjeneste ved å slå Russland sist lørdag. Det betyr at uavgjort vil være nok på Wembley for at engelskmennene trolig blir det eneste britiske laget i sluttspillet, etter at den store fotballnasjonen synes å være nede for telling etter tapet i Moskva.

Det synes klart at Peter Crouch nå vil lede angrepet til England. Til tider utskjelt har den hengslete angriperen scoret imponerende 13 mål på 23 kamper med de tre løvene på brystet, og alternativene er ikke imponerende. Jermaine Defoe erstattet Michael Owen i treningskampen på fredag, mens Alan Smith (Newcastle) og Ashley Young (Aston Villa) også kan spille framme etter å ha blitt brukt stort sett på midtbanen i sine klubblag. Steve McClaren har derfor kalt inn Darren Bent, som har hatt alt annet enn suksess etter sin dyre overgang til Tottenham sist sommer.

McClaren vil trolig gå for enten to spisser med Crouch og Defoe, eller Crouch som ensom spiss med Joe Cole og Shaun Wright-Phillips på flankene, alternativt med fem mann på midtbanen hvor en har som hovedoppgave å støtte den lange spissen. I sistnevnte tilfelle vil man anta at Gareth Barry og Frank Lampard spiller sentralt, og hvor Steven Gerrard har en fri oppgave rett bak Crouchie. Liverpools kaptein, og i dette tilfellet også Englands kaptein, har tidligere vist at hans sugende løp inn i straffefeltet passer godt i spann med en Crouch som er god til å holde på ballen og slå gjennom de rette pasningene.

- Jeg tror at atmosfæren på Wembley vil bli fantastisk, sier en oppglødd Peter Crouch før onsdagens skjebnemøte med Kroatia. - Dette er en kamp vi alle ønsker å spille i.

- Skjebnen er tilbake i vår hender og vi er nødt til å prestere vårt ypperste og få det rette resultatet.

- Det sier seg selv at det var skuffende at Michael (Owen) ble skadet, da han er en mann for de store kampene og med en glimrende scoringsstatistikk på landslaget. Jeg har imidlertid spilt mye sammen med Jermain Defoe på U18 og U21 landslag, og det har fungert.