England ute av EM

Tre av åtte røde opplevde i kveld avansement fra kvalifiseringen til EM. Størst er sjokket for engelskmennene som røk ut tross høye ambisjoner. Spania og Nederland videre.

England fikk en gavepakke da Israel fikset biffen mot Russland. Alt lå i deres hender og alt de behøvde i kveld var ett poeng. Etter 14 minutter sto det overraskende 0-2 til Kroatia, og selv om engelskmennene utlignet til 2-2 ved Crouch, avgjorde Kroatia til 2-3. Carson fikset nærmest på egenhånd 1-0 til kroatene da han bommet stygt på sin involvering.

Det var bare Spania og Nederland som gikk videre av lagene med røde innslag. Reina holdt buret rent for sitt Spania, noe Alonso og Torres sikkert vil takke ham for ved neste korsvei. Norge, England, Ukraina og Finland måtte bite i gresset.

England - Steven Gerrard, Peter Crouch
Både Gerrard og Crouch var som ventet med fra start mot Kroatia. Crouch så ut til å bli en liten helt, da han utlignet til 2-2 etter at Kroatia tok ledelsen 0-2 14 minutter ut i kampen. Det gikk imidlertid ikke bedre enn at Petric på ny sendte kroatene i ledelsen etter 77 minutter. Når Russland i tillegg vant sin kamp, betyr det at England er ute av EM.

Norge - John Arne Riise
Riise&Co gjorde hva de kunne da de slo Malta 4-1 på utebane. Imidlertid vant Tyrkia sin hjemmekamp mot Bosnia, og Norge er dermed ute av EM før det har begynt. Riise spilte hele kampen på venstrebacken.

Spania - Jose Reina
Pepe Reina fikk sjansen i mål for et Spania som var videre allerede før dagens kamp. For sikkerhets skyld holdt Reina buret rent, samtidig som Hernandez Xavi satte ballen i Nord-Irlands mål. Reina gjorde altså jobben sin da Spania vant 1-0 og slo fast gruppeseieren i samme rennet.

Nederland - Dirk Kuyt, Ryan Babel
Dirk Kuyt og Ryan Babel var de røde i Nederlands tropp til kampen mot Hviterussland, men det var kun Babel som startet kampen. Babel fikk også lov å fullføre, og skaffet seg et gult kort i det 57. minutt. Dirk Kuyt kom inn for Wesley Sneijder like etter pause. Nederland tapte til slutt 2-1, men det medførte ikke annet enn at Nederland ble værende på 2. plass i gruppa, mens Romania ble værende på topp. Kuyt og Babel kan dermed glede seg til EM neste sommer. Romania vant for øvrig sin kamp 6-1, slik at Nederland uansett ikke hadde avansert i gruppa.

Ukraina - Andriy Voronin
Voronin spilte i 85 minutter og førte Ukraina i ledelsen mot Frankrike etter 14 minutter. Frankrike kom tilbake og gikk opp i ledelsen 1-2, før Shevchenko utlignet til 2-2, hvilket ble slutteresultatet. Kampen var uten særlig betydning for Ukraina som allerede var ute av leken.

Finland - Sami Hyypiä
Hyypiä spilte hele kampen og pådro seg gult kort, da Finland spilte uavgjort borte mot Portugal. Med seier ville finnene ha gått videre, men det ville seg ikke denne gangen. Kjenninger Daniel Sjølund og Jari Litmanen var for øvrig begge involvert i kampen.