Enighet om offentlig støtte

Det er oppnådd enighet om den siste rest av offentlig støtte for Liverpool Football Club sin flytting til nytt stadion. Birmingham vil finne tilbake til vinnerviljen og satser på å score først.

Det faktum at Liverpool Football Club nå får den siste rest av offentlig støtte, gir klubbens amerikanske eiere til å starte arbeidet for et nytt stadion i Stanley Park så snart en ny plansøknad er gått igjennom.

Torsdag kveld bevilget Northwest Regional Development Agency (NWDA) - utviklingsbyrået i regionen - 9,3 millioner pund til stadionprosjektet. Dette kommer på toppen av de 9 millioner pundene som EU-organet European Objective 1 fund allerede har gitt.

- De drøyt 18 millioner pundene gå inn i en privat investering på rundt 300 millioner pund. Pengene vil bli brukt til å rydde i parken og bygge et nytt offentlig senter ved den nye stadion. Byggingen kan starte tidlig neste år, med åpning i 2010, sier administerende direktør Steve Broomhead til Liverpool Echo.

Pengene er blitt øremerket for et utviklingsprosjekt i Stanley Park som vil gi den historiske parken den største ansiktsløftingen noensinne.

Dette inkluderer en plass i den inneværende boligtomta og restaurering av de historiske delene av Stanley Park.

Vil finne tilbake til vinnerviljen
Morgendagens motstander har hatt en middels ligastart. Birmingham-kaptein Liam Ridgewell maner sine medspillere til å finne fram vinnerviljen og ånden fra Chelsea-kampen (Brums tapte 2-3) tidligere i sesongen, når de i morgen møter Liverpool på bortebane og etter det skal møte Manchester United hjemme.

- Presset er hos The Reds. Liverpool er store favoritter, men kanskje vil nettopp dette stempelet vil vippe i vår fordel, sier Ridgewell som er tvilsom til kampen på Anfield i morgen ettermiddag.

Han mener at laget kan ta med seg selvtillit fra prestasjonen mot Chelsea.

- Vi tok ledelsen 1-0 og hvis vi kan gjøre det samme mot Liverpool og Manchester United, så kan vi kanskje holde på ledelsen litt lenger og så får vi se hvordan det ender. På lørdag vil vi gå ut, gjøre oss store og gjøre så godt vi kan. Det er store oppgjør foran oss, men det er slike kamper vi vil være involvert i, sier den tidligere Aston Villa-spilleren til Birmingham Mail.

Ridgewell har spilt midtstopper sammen med Johan Djourou, som er på lån fra Arsenal, både mot Chelsea og i siste kamp mot Bolton. Sannsynligvis spiller de sammen igjen i morgen.

- Johan er en glimrende spiller. Han er god med ballen og god i løypa. Det er ikke rart at Arsenal verdsetter ham så høyt, sier Ridgewell som ser fram til å møte Fernando Torres i Liverpool.

Den faste kapteinen, Damien Johnson, vil sannsynligvis også måtte stå over kampen mot Liverpool. Steve Bruce er ventet å stille med det samme mannskapet som slo Bolton 1-0 i siste ligakamp; Taylor, Kelly, Djourou, Ridgewell, Quedrue, Larsson, Muamba, Nafti, McSheffrey, Kapo og Jerome.

Etter seks kamper er Birmingham nummer tolv på tabellen, med to seire, en uavgjort og tre tap. Laget har 7-9 i målforskjell og sju poeng. Bortekampene er mot Chelsea (2-3), Derby (2-1) og Middlesbrough (0-2). Toppscorere er Kapo og Jerome med to mål hver, Forssel og O`Connor med ett mål hver og ett selvmål.