Ett poeng for England, norsk tap

England spilte 0-0 i en kjedelig kamp i Israel. Norge og John Arne Riise tapte 2-1. Finnan, Alonso og Reina de eneste røde seierherrene på en omfattende kvalik-kveld.

Jamie Carragher, Steven Gerrard og England fikk et kjærkomment poeng i borteoppgjøret mot Israel i Tel Aviv. Likevel var kampen skuffende for engelskmennene. Jamie fikk et tidlig gult kort i en kamp der engelskmennene hadde trøbbel i starten og ikke greide å sette et israelsk lag som lå lavt under press. Ifølge rapportene produserte England svært lite i 0-0-kampen. Carragher hadde sammen med Frank Lampard og Jermain Defoe store muligheter til å ta ledelsen, men det ville seg ikke for engelskmennene som nå har åtte poeng på fem kamper. Men med dette ene poenget og bortekamp mot svake Andorra i neste kamp, lever EM-håpet fortsatt for Carra, Stevie G og England for øvrig. Utlånsspiller Scott Carson var verken på banen eller på benken.

Norge og John Arne Riise tapte 1-2 hjemme mot Bosnia-Hercegovina, i en kamp som aller mest vil bli husket som en skandalekamp er bosniske supportere hev bengalske lys ned på Ullevaal-matta etter 50 sekunder. Litt før kvart på ni, over 40 minutter forsinket, ble kampen satt i gang igjen. Norge fikk tidlig problemer med tekniske bosniere. Riise spilte hele kampen og hadde flere brukbaree forsøk til å score, men det ble med John Carews ene mål fra straffesparkmerket rett etter hvilen. Litt før kvart på ni, 40 minutter forsinket kom kampen i gang igjen. Norge skal til Frankfurt am Main for å møte Tyrkia på obsdag. Tyrkerne kommer proppfulle av selvtillit etter å ha slått Hellas 4-1 i Aten lørdag kveld.

Steve Finnan og Craig Bellamy spilte begge hele kampen for henholdsvis Irland og Wales i Dublin, i en kamp irene vant fortjent 1-0. Manchester Citys Stephen Ireland scoret målet. Bellamy misbrukte en kjempesjanse alene med keeper Shay Given, og gjorde ellers lite ut av seg i en ikke akkurat velspillende kamp. Finnan spilte brukbart i en kamp, der det i tillegg til to Liverpool-spillere på banen også var eks-røde på benken. Wales ledes av John Toshack og Roy Evans, mens irene har Steve Staunton og Kevin MacDonald som sjefer. Seieren var kjærkommen, men det spørs om Staunton får fortsette. Irland har fire poeng foran hjemmekampen mot Slovakia onsdag. Wales har en på papiret enklere kamp hjemme mot San Marino på hjemmebane.

Daniel Agger var med fra start for Danmark, mens både Xabi Alonso og Pepe Reina varmet benken hos Spania på Santiago Bernabeu. Danmark spilte godt over halvannen kamp etter at tidligere Manchester City-spiller Niclas Jensen ble utvist. Eks-Liverpool-spiller Fernando Morientes ga spanjolene ledelsen på en glimrende enkeltprestasjon etter 33 minutter. Liverpool-ønskede David Villa Sanchez økte til 2-0 rett før pause, mens danskene reduserte like etter hvilen. Michael Gravgaard scoret etter et innkast fra Agger (kanskje Riise har fått en konkurrent til å ta innkastene for Liverpool? Aggers kast var en av de fremste danske angrepsvåpnene). Xabi Alonso kom inn for Xavi i det 60. minutt, som den første spiller på det spanske laget som ikke spiller i hjemlig liga. Xabi gjorde et godt innhopp og fikk også med seg et gult kort mot slutten. Danmark var ikke ufarlige, og Agger spilte en god kamp, men spanjolene red av stormen, vant 2-1 og fikk de tre poengene som de så sårt trengte. Danmark spiller privatkamp mot Tyskland i Duisburg onsdag, mens spanjolene har hjemmekamp mot Island på Mallorca.

Dirk Kuyt ble overraskende nok sittende på benken da Nederland spilte 0-0 hjemme mot Romania. Nederland skal til Slovenia på onsdag.

Eks-Liverpool-spiller Milan Baros scoret 1-2-målet hjemme mot Tyskland tretten minutter før slutt. Kampen endte også 1-2. Tsjekkia møter Kypros hjemme på onsdag.

Mark Gonzalez ble byttet ut i det 80. minutt da Chile tapte 4-0 mot Brasil i en treningskamp i Göteborg, i en kamp som nok vil bli husket mest for opptil flere streaker-stunt på Nya Ullevi.

Andrei Voronin spilte hele kampen, men scoret ikke, da Ukraina vant 2-0 borte mot Færøyene. Ukraina møter Litauen hjemme kommende onsdag. Djibril Cisse kom inn for Sidney Govou  i det 62. minutt da Frankrike slo Litauen 1-0 på bortebane. Nicolas Anelka scoret målet i det 73. minutt.

Martin og Antwi spilte
Utlånte David Martin og Godwin Antwi spilte begge hele kampen for Accrington Stanley da de slo Hereford 2-0 hjemme på The Fraser Eagle Stadium. Dette var en svært viktig seier for Stanley som sliter i bunnen av League Two. Eks-Liverpool-spiller Jason McAteer spilte hele kampen da Tranmere tapte 2-0 i Bournemouth.