Etterlyste kjølighet foran mål

Liverpool-manager Rafael Benitez etterlyste kjøligheten foran Derby-målet, men trodde ikke han måtte vente helt til det 90. minutt før han fikk det. Ung skotte til Liverpool.

Vi måtte være kaldere
Liverpool-manager Rafael Benitez var opptatt av at laget hans måtte være kaldere og spille kynisk for å få med seg de tre poengene som var så viktig i kampen mot tabelljumbo Derby County. Spanjolen innrømmer at laget hans måtte arbeide hardt for å få de nødvendige to målene.

- Jeg advarte spillerne om at de måtte være kaldere foran mål, sier Rafa.

Med søndagens motstander, Manchester City, ikke i aksjon før torsdag, tok Liverpool over Citys fjerdeplass på tabellen. Rafa innrømmer at laget ventet vel lenge før Steven Gerrards seiersmål.

- Vi skulle nok ha avgjort kampen før. Første omgang var virkelig god. Vi hadde bra kontroll, hadde ballen klart mest, men vi klarte ikke det som er det viktigste i fotball, nemlig å score, for å få avgjort kampen. Jeg vet ikke hvorfor, men vi hadde vanskeligheter med å få vårt andre mål. I andre omgang ble Derby mer fysiske og aggressive og når vi så fikk ett mål i mot, så snek nervøsiteten seg inn i våre spillere, sier han.

Benitez sier han er fornøyd med at laget skapte ganske klare sjanser. Både Xabi Alonso, Fernando Torres, Dirk Kuyt og Andriy Voronin hadde sjanser som burde gitt uttelling.

- Steven Gerrard vant kampen for oss helt mot slutten. Vi vet alle hvor god han er i boks-til-boks-spillet. Men som sagt burde vi ha avgjort kampen langt tidligere enn vi gjorde, sier manageren.
Rafa var også opptatt av skadesituuasjonen til Sami Hyypiä som måtte hinke av Pride Park med en ankelskade etter 54 minutter.

- Vi må se nærmere på tilstanden til Sami på Melwood i morgen. Først da får vi vite om han er tilgjengelig til søndagens bortekamp i Manchester. Sami har problemer med ankelen sin, og vi må se nærmere på den. Jeg må ha en prat med doktoren i morgen, sier Rafa.

Ung skotte til Liverpool
Liverpool har ifølge nettstedet Thisisnorthscotland.co.uk sikret seg det 16-årige stortalentet Alex Cooper fra den skotske divisjon 2-klubben Ross County. Cooper er ving og sønn av den tidligere Aberdeen-spilleren Neale Cooper. Alex har vært ettertraktet blant storklubbene. Celtic er blant de som har forhørt seg, men Alex valgte altså å reise enda lenger sør for å spille fotballen sin de kommende sesongene.

Venstrevingen Cooper har skrevet under på en kontrakt med tre og et halvt års varighet og følger med dette den tidligere Ross County-spilleren Gary Mackay Steven som flyttet til Merseyside for 100 000 pund tidligere i år.

County vil motta en liknende sum for Cooper og klubbdirektør George Adams sier at det aldri var noe spørsmål om å la Alex gå.

- Selvfølgelig var det ikke vår intensjon å legge hindringer i veien for Alex. Det har aldri vært et spørsmål om hvis, men når Alex ville flytte til en av de store klubbene. Jeg er veldig glad for at han får denne sjansen. Han er en fantastisk ung gutt som kommer fra en stor fotballfamilie og som har jobbet hardt for å komme dit han er i dag. Cooper er venstreving, er kjapp og aggressiv og det faktum at han fikk sjansen til å spille for Skottlands U17-lag mens han spiller for en andre divisjonsklubb viser hvilken kvalitet Cooper har. Lengden på kontrakten Liverpool har gitt ham viser hvor høyt de verdsetter ham, sier Adams og roser klubbens gode forhold til Anfield-klubben.
Pappa Neale kommer også med en hilsen til sønnen.

- Hele familien er overbegeistret over at Alex er gitt muligheten til å signere for Liverpool. Han kunne gått til to-tre andre klubber, men var svært fornøyd over den måten han ble tatt i mot på i Liverpool. Klubben har invitert hele familien på besøk og det vil vi gjøre tidlig på nyåret. Det ser vi veldig fram til, sier han.