Fernando Torres har signert

Fernando Torres har i dag signert en seksårskontrakt med Liverpool. Jamie Carragher har tro på sin nye lagkamerat.

Fernando Torres har i dag signert en seksårskontrakt med Liverpool. Akkurat nå arrangeres det en pressekonferanse på Anfield der den 23-årige angriperen blir vist fram med sin helrøde trøye nummer 9. Dette er trøya som Robbie Fowler nylig ga fra seg da han ble frigitt.

I går besto spanjolen den obligatoriske legesjekken på Melwood, før han fløy tilbake til Madrid for å si farvel til sine mange fans. Med 82 mål på 214 kamper for sitt Atlètico Madrid, forlater han nå Spania og La Liga for å ta fatt på sitt neste steg i fotballkarrieren. Nå er det Premier League og England som gjelder for den sympatiske unggutten. Han tilbrakte tolv år på Vicente Calderon Stadium, etter å ha blitt oppdaget da han var elleve år gammel. Han debuterte på A-laget til Atlètico Madrid kun 17 år gammel og ble to år senere lagets yngste kaptein noen sinne.

Han har også markert seg på landslaget, først som toppscorer og beste spiller både i det europeiske U-16-mesterskapet i 2001 og U-19-mesterskapet i 2002. Han debuterte for det spanske A-landslaget i september 2003 og står med fjorten mål på 42 landskamper. I fjorårets VM i Tyskland sto Torres for tre mål.

I mai 2007 skapte Torres overskrifter da ordene "You`ll Never Walk Alone" sto på innsiden av hans kaptein-armbind i en kamp mot Real Sociedad. To måneder senere er han Liverpool-spiller.

Ti ting du kanskje ikke visste om Torres
1. Fernando startet som keeper. Den karrieren varte helt til han fikk slått ut et par tenner.

2. Torres ble snappet opp av Atlètico Madrid som elleveåring fra amatørlaget Rayo 13. Her hadde han scoret 55 mål det første året han spilte.

3. Som fjortenåring mislyktes Arsenal med et bud på stortalentet.

4. I 1998 ble Torres ansett som den beste U14-spilleren i Europa etter storspill i Nike Cup. Han ble senere kåret til den beste spilleren i det europeiske U16-mesterskapet i 2001 og U-19-mesterskapet i 2002.

5. Fernando Torres debuterte som 17-åring på Atlètico Madrid. To år senere skrev han klubbhistorie ved å bli klubbens yngste kaptein noen sinne.

6. Debuterte for Spanias A-landslag mot Portugal i september 2003. Landslagssjef Luis Aragones har beskrevet spissen som en spiller som aldri scorer to like mål.

7. Fernando er ingen fremmed mann for frisørene. En fanside har telt antallet frisyrer siden førstelagsdebuten i 2001 og kommet fram til elleve, blant dem en Moikaner-look.

8. El Niño (gutten) er klengenavnet hans, etter sitt Baby Face-utseende.

9. Han liker tatoveringer. I Liverpool får han Daniel Agger og John Arne Riise som lagkamerater. De har samme interesse. Torres har tallet 9 på innsiden av sin høyre arm. Dette er draktnummeret hans på Atlètico Madrid, på det spanske landslaget og nå i Liverpool.

10. Fernando skrev "You`ll Never Walk Alone" på innsiden av kapteinsbåndet sitt i en kamp mot Real Sociedad i mai. To måneder senere skriver han under for Liverpool.

Carragher har tro på Torres
Jamie Carragher har stor tro på sin nye lagkamerat.

- Med signeringen av Torres viser vår manager at vi er reelle tittelutfordrere kommende sesong. Hvis andre lag bruker det dobbelte av hva du selv bruker, så er det klart at de har en fordel, sier Jamie til Sky Sports News.

Nå håper Carra at spillerne som Liverpool ser på finnes i størrelsesorden 15-20 millioner pund. Stopperen er overbevist om at Torres vil leve opp til den prisen Liverpool har betalt for ha,.

- Han vil bli en hit i Premier League i mange sesonger. Han er ung og veldig rask, noe som er enormt gode egenskaper i Premiership. Forhåpentligvis vil han gjøre det bra for oss, sier Jamie.