Finalistene tar sikte på nye rekorder

Når Liverpool og AC Milan møtes i Athen 23.mai, har begge lagene mulighet til å entre historiebøkene nok en gang. Chelsea jakter på Liverpool-rekord. Finnan ikke med på landslaget.

Nasjonal ære
Spanske lag har vunnet den gjeveste turneringen i Europa elleve ganger til sammen. England og Italia ligger imidlertid bare én seier bak. Dette vil si at det laget som går seirende ut av årets Champions League-finale, vil sikre hjemlandet dets ellevte mesterligatriumf gjennom tidene.

Tapende finalist nok en gang?
Årets finale vil bli den 25. med et italiensk lag inkludert. Nærmest ligger Spania, som har hatt et lag i finalen 20 ganger. Bare ti av de hittil 24 finalene har imidlertid endt med seier for landet som vant fotball-VM i sommer.
Milan har gått seirende ut av seks finaler i mesterligaen, av ti mulige.

Med engelske lag er det motsatt. Det har 13 ganger vært et lag fra balløya i finalen. Allikevel har man vunnet like mange mesterligatrofeer som italienerne. Dette mye takket være Liverpool.


Chelsea nærmer seg Liverpool-rekord
Selv om Chelsea og Mourinhos håp om å vinne Premier League i år har blitt knust, er de stadig nærmere å slå Liverpools rekordrekke på 63 hjemmekamper på rad uten tap.
Hvis londonerne står ubeseiret etter sine to neste hjemmekamper mot henholdsvis Manchester United og Everton, vil de tangere den imponerende rekorden.

Den tidligere Lyn-spilleren John Obi Mikel er fullt klar over at rekorden er innen rekkevidde.

- Vi har blitt fortalt at vi kan ta rekorden, og vi vil opprettholde den gode rekka ved å ikke tape i morgen, sier Mikel til klubbens hjemmeside.


Finnan spares av Staunton
Blant de 23 spillerne den irske landslagssjefen Steve Staunton valgte ut til deres to kamper i USA senere denne måneden, var ikke Liverpools høyreback.
Dette sier egentlig seg selv, da Irland spiller den første av de to kampene samme dag som Finnan sannsynligvis bekler høyrebacken for Liverpool mot Milan i Athen.