Finnan hjem til forsvarstrening

Steve Finnan og Irland er ferdig med EM-kampene, og høyrebacken vil være på Melwood sammen med en neste fulltallig forsvarsrekke. Ikke OL for Nabil El Zhar.

EM-kvalifiseringen, samt kamper i Afrika og Sør-Amerika, fortsetter tirsdag og onsdag denne uka. Det betyr at et tosifret antall spillere fra Liverpool fortsatt vil være borte når man skal prøve å forberede seg til neste ligakamp på tidlig ettermiddagstid mot Newcastle til lørdag.

Det positive for Rafael Benitez er imidlertid at han denne gangen har en bra gruppe med forsvarsspillere igjen på Merseyside, og som han vil ha mulighet til å jobbe med denne uka.

Jamie Carragher har gitt seg med det engelske landslaget, Alvaro Arbeloa har bare vært innom den spanske troppen, mens Fabio Aurelio ikke er aktuell for Brasil. I tillegg nærmer nå Daniel Agger seg full trening etter sin langvarige skade med en brukket fot. Det vil ikke være utenkelig at Rafa har tenkt å bruke denne bakre fireren på St. James' Park.

I tillegg er nå Irland og Steve Finnan ferdig med sin EM-kvalifisering, i og med 2-2 kampen mot Wales sist helg.

Fortsatt på tur er John Arne Riise og Sami Hyypiä, som spiller viktige EM-kamper mot Malta og Portugal til onsdag.

En annen som er tilbake i treningstøyet på Melwood er Harry Kewell, etter at Australia nøyde seg med en treningskamp under ligaoppholdet.

Det blir for øvrig ikke noe OL i Beijing for Nabil El Zhar og hans Marokko. Seier for Kamerun mot Guinea sist søndag betyr at den siste kampen for Marokko mot nettopp Guinea i mars, nå kun vil være en formalitet.