Finnan roser unge argentinere

Steve Finnan roser Emiliano Insua og Gabriel Paletta for deres inntreden på førstelaget. Vladimir Smicer vurderer å legge støvlene på hylla.

I dagens Liverpool Echo benytter Steve Finnan anledningen til å rose argentinerne Gabriel Paletta og Emiliano Insua for deres innsats i kampene mot Portsmouth og Fulham. Høyrebacken har latt seg imponere av duoens inntreden på førstelaget, og tror at de to nykommerne vil gjøre seg enda mer bemerket neste sesong.

- De spilte begge meget bra mot Fulham, spesielt med tanke på hvor vanskelig det er å komme inn på et lag som det har blitt gjort store forandringer på. Det ble gjort sju eller åtte forandringer på laget, og nykommerne har funnet seg godt til rette, uttaler iren.

- Insua er bare ung, og en spiller få kjenner til. Paletta har vært i klubben i litt lenger tid. Det er viktig for dem å få spilletid og tilegne seg rutine, slik at de kan bli brukt enda mer. Neste år akter vi å gå for seier i alle turneringer, og da får de nok mer spilletid og enda flere kamper, legger han til.

Finnan påpeker også at alle spillerne i troppen fortsatt er oppsatt på å ta tredjeplassen i ligaen, selv om man har Champions League-finalen i tankene allerede nå. Backen sier at alle spillerne er fokusert på å klare dette.

- Vi har fortsatt mye å spille for, og vi ønsker og ende så høyt på tabellen som mulig. Jeg vet at det har blitt forandret mye på laget i de to siste ligakampene, men lagene som har blitt sendt på banen burde ha vært gode nok til å klare brasene. Det var skuffende å tape for Fulham, men det er ikke tvil om at manageren tenker på Champions League-finalen. Så dette er en sjanse for andre spillere til å komme inn på laget og vise seg frem. Det er viktig for de faste spillerne å få hvile og unngå skader, slik at de er friske og raske til finalen, avslutter Finnan.

Smicer vurderer å legge opp
En av heltene fra Istanbul, Vladimir Smicer, vurderer å legge fotballstøvlene på hylla etter denne sesongen, dersom han ikke blir tilbudt noen ny kontrakt med Bordeaux. Tsjekkerens kontrakt med den franske klubben løper nå ut, og han aner ikke om han vil bli tilbudt en ny avtale. Den skadeforfulgte 33-åringen har slitt med å få spilletid i fransk liga denne sesongen, og innrømmer overfor Press Association at et av alternativene er å gi seg helt med fotballen.

- Jeg har ønsket å vise at jeg kan gjøre en innsats for laget etter at jeg kom tilbake fra min siste skade. Jeg kan ikke tenke meg å bli her en sesong til uten å spille. Men det er det treneren som avgjør, og ikke jeg. Jeg ønsker selvsagt å bli i klubben. Får jeg ikke fortsette vet jeg ikke om jeg skal se meg om etter en ny klubb eller om jeg skal gi meg med fotballen.

Smicer gikk gratis fra Liverpool til Bordeaux etter Champions League-finalen i 2005.