Finnan ser frem til landskamper

Finnan spiller gjerne venstreback. Ingen ytterligere straff for Styles. Németh scoret to for Ungarn U19. Kacaniklic uttatt på Sverige U17.

Steve Finnan måtte stå over Irlands to forrige EM-kvalifiseringskamper, mot Slovakia og Tsjekkia, grunnet kneskade, men er nå tilbake i den irske troppen til møtene med Tyskland på lørdag og Kypros på onsdag. Begge kampene spilles på Croke Park i Dublin. Steve Finnan håper å få spille sin landskamp nummer 47 mot Tyskland.
- Det er nå tid for landskamper, og vi har to flotte kamper å se frem til. Forhåpentligvis kan vi prestere bra og få de riktige resultatene. Uansett om vi bare har en liten mulighet til å kvalifisere oss, er det viktig med gode resultater for å få bedre seeding i neste kvalifisering.

- Tyskland er velkjente i verdensfotballen. De har et sterkt lag. Kypros er også gode, tatt i betraktning hvilket godt resultat de fikk mot oss hjemme. Det er fremdeles mye å spille om.

- Det vil være en skuffelse om vi ikke kommer til et nytt sluttspill, så kanskje tanken på VM gjør at flere av spillerne fortsetter på landslaget.

Finnan har vært hyppig brukt på venstrebacken på det irske landslaget. Det har han ingenting i mot.
- Selvsagt er høyreback min naturlige posisjon, og det er der jeg spiller mest for klubblaget. Men det er managerens avgjørelse å benytte meg på venstrebacken. Det er greit så lenge jeg spiller.

- Konkurransen om høyrebacken har vært ganske stor, og jeg har spilt i en rekke andre posisjoner. Men alt som betyr noe er at jeg spiller.

Når tre kamper gjenstår, ligger Irland på 3.plass i gruppe D, seks poeng bak Tsjekkia på 2.plass. Så sannsynligvis blir Finnan hjemmesitter under neste års EM i Østerrike/Sveits.

Ingen ytterligere straff for Styles
Rob Styles kommer ikke til å bli straffet ytterligere for en epsiode i kampen Liverpool-Chelsea tidligere denne sesongen. Styles ga Chelsea straffespark, noe som førte til at kampen endte 1-1, og tv-reprisene viste at avgjørelsen var feilaktig. Som straff fikk han ikke dømme i Premier League påfølgende helg. Styles måtte i dag inn til høring i FAs dommerkomité grunnet en såkalt teknisk feil. Det virket som Styles viste Chelseas midtbanespiller Michael Essien to gule kort uten å vise ham ut. Styles har i ettertid insistert på at han viste det gule kortet til John Terry. Dommerkomiteen godtok Styles' forklaring, og han får derfor ingen ytterligere straff.

Németh scoret to
Krisztián Németh fortsetter sin gode scoringsform på aldersbestemte landslag. I gårsdagens kvalifiseringskamp til U19-EM scoret han to mål for Ungarn da Wales ble beseiret 3-1. Dermed er Ungarn klar for eliterunden allerede før siste gruppespillskamp mot Sveits på lørdag. Németh startet kampen på benken, men ble byttet inn på stillingen 1-1 i det 51. minuttet. Han brukte kun 13 minutter på å tegne seg på scoringslista, og han fastsatte sluttresultatet til 3-1 et kvarter før slutt. Péter Gulácsi spilte hele kampen.
Stilling i Ungarns gruppe: 1. Ungarn 9-1 6p, 2. Sveits 7-2 4p, 3. Wales 2-4 1p., 4. Kazakhstan 1-12 0p.

Kacaniklic for Sverige U17
Alexander Kacaniklic er tatt ut i den svenske U17-troppen til EM-kvalifiseringskamper mot Romania, Tyskland og Færøyene i perioden 25. til 30.oktober. Kvalifiseringen foregår som en miniturnering, og alle kampene spilles i Tyskland. Sverige møter Romania i Donauwörth før de avslutter med to oppgjør i Nördlingen. De to beste lagene går videre til vårens eliterunde.