Fokuserer på returen

John Arne Riise ville ikke svare på om han ønsker Chelsea eller Valencia i semifinalen i Champions League. Fokuset ligger på returen mot PSV.

John Arne Riise scoret 2-0-målet i en kamp der det aldri var tvil om hvor seieren skulle havne. Vi fikk se en Riise spesial, der John Arne brukte venstreslegga uttagbart for Gomes.

- Jeg traff godt og så keeperen var på feil side, sa John Arne Riise da han ble intervjuet av TV3 etter kampen.

John Arne innrømmet at det startet litt tungt for Liverpool. Men etterhvert åpnet de seg mye rom.

- Å få det første målet er viktig. Det visste vi. Strategien var å gå framover. Vi fikk mye rom og det utnyttet vi til fulle, sa en kjempefornøyd Riise.

Liverpool fokuserte mye på det defensive før kampen mot PSV. Her ligger mye av nøkkelen til at det fungerer så godt offensivt for tiden.

Nå har de røde - eller påskegule som de var i dag - 3-0 å gå på.

- Nå skal vi ta dette seriøst. Det skal ikke gå an å rote bort dette, men vi skal ta det seriøst. Holder vi nullen er vi klare for semifinale, sier Riise.

Steven Gerrard sier til ITV1 at jobben ikke er gjort ennå.

- Vi gjorde en god jobb, men tenker ikke på semifinale ennå. Det er ennå 90 minutter igjen å spille. Vi må være profesjonelle, sier Gerrard.

Peter Crouch er usikker på om det er managerens rotasjonssystem som bidro til at alle virket kvikke og opplagte.

- Det er alltid bra å score tre mål borte i Europa. Vi sa på forhånd at det skulle være bra å score. Å gjøre tre mål var bedre enn forventet. Alle bidro til denne seieren, sier Crouch, som virkelig viser knallform for tiden.

Debatten om Steven Gerrard skal spille sentralt på midten eller på høyresiden fortsetter også etter kampen i Eindhoven, som var hans 50 klubbkamp i Europa-cupen. I kveld spilte han på høyre igjen, men han er en bevegelig spiller og scoret sitt 15. mål i den gjeveste Europa Cupen (ett mer enn Ian Rush og ny Liverpool-rekord). Times skriver at Gerrard er spilleren alle managere ønsker i sitt lag, men som ingen av de managerne Gerrard har hatt på klubb- og landslag (Benitez, Houllier, Eriksson og McClaren), ikke helt vet hvor de skal plassere. Alle sammen sier at Gerrard er best som sentral midtbanespiller. Statistikken har vist Benitez og andre at Steven scoret 23 mål fra sin høyre posisjon i fjor og ni så langt denne sesongen.