Føler seg ikke sikker på ligagull

Rafael Benítez føler ikke at ligagullet er sikret selv om han har hentet en rekke spillere. Aurélio rekker ikke sesongstarten. Insúa med seier. Skjebnekamp for Australia i dag. Kuyt håper på god start.

Liverpool har i år hentet Lucas Leiva, Yossi Benayoun, Ryan Babel, Andriy Voronin og Fernando Torres, og har med det sendt ut et varsel til alle sin konkurrenter at de ønsker å gå til topps i alle store turneringer i år. Sistnevnte ble også Liverpools nye rekordkjøp til en sum av £20.2M.

Selv om det blir viet relativt stor oppmerksomhet rundt Liverpools bruk av penger, har ikke netto kjøp vært så forskjellig fra foregående sesonger. Med litt i underkant avt £25M inn i klubbkassa etter salgene av Florent Sinama-Pongolle, Mark González, Luis García, Craig Bellamy og Djibril Cissé er ikke netto-utgiftene så høye som man kan få inntrykk av i media.

Kjøpene av Leiva, Benayoun, Babel, Voronin, Torres og et tosifret antall talenter har kommer på i overkant av £40M. Det gjør at Liverpools totalt utlegg ligger noe over £15M - som også, mer eller mindre, er snittet for netto bruk av Rafael Benítez foregående sesonger. Derfor er det flere som etterlyser enda mer handlekraft av den amerikanske eierduoen Tom Hicks og George Gillett. Førstnevnte har også uttalt at det kan bli et kjøp til, og det vil vise om Liverpool har økonomisk handlekraft til å gå for enda en spiller i verdensklasse eller kommende verdensklasse.

Til tross for en del nyervervelser, og spesielt mange muligheter offensivt ved kjøp av Benayoun, Babel, Voronin og Torres, sier Rafael Benítez ikke overraskende at dét ikke nødvendigvis fører til ligagull, ettersom også fjorårets ligavinnere, Manchester United, har brukt bøttevis med penger på overgangsmarkedet.

- Jeg vet ikke om det (nyinnkjøpene journ. anm.) er nok til å vinne ligatittelen. Manchester United gikk til topps i Premier League i fjor, og bruker fortsatt langt mer penger enn de øvrige utfordrerne. Chelsea, Arsenal og Tottenham bruker også mye penger, men endelig har vi muligheten til å konkurrere med dem i overgangsmarkedet, og det er viktig, understreker Benítez.

Aurélio ikke klar før neste måned
Liverpool skadeutsatte venstreback, Fábio Aurélio, vil først kunne være kampklar neste måned, bekrefter Liverpool-manager Rafael Benítez. Den uheldige brasilianeren røk akillessenen tvert av under bortemøtet med PSV Eindhoven i fjorårets kvartfinale i Champions League, og man håpte at han kunne rekke ligastarten 11. august.

Det ser nå ut til å henge i en tynn tråd, ettersom Aurélio garantert vil trenge en del uker i trening før han er aktuell for spill med førstelaget, samtidig som Rafael Benítez understreker at det er viktig å være føre var med en slik alvorlig skade som Fábio pådro seg.

- Fábio er ikke skadefri enda. Det kan ta enda en måned før han kan være klar, men vi visste at det ville bli en god stund på sidelinja for Aurélio da han skadet seg. Han gjør det bedre og bedre, men det er ikke lett når det er en slik skade det er snakk om, opplyser Rafa.

Insúa til semifinale
Emiliano Insúa spilte hele kampen da Argentina sikret seg billetten til semifinalen i U20-VM i Canada ved å slå Mexico 1-0. Maximiliano Moralez gjorde målet for argentinerne, som den 19. juli møter Chile til kamp om en plass i finalen.

Skjebnekamp for Socceroos
Harry Kewell avfeide i går alle spekulasjoner om problemer innad i leiren. Mange medier hadde meldt dette etter Australias særdeles dårlige start på Asia-mesterskapet - en turnering de var regnet som favoritter å gå til topps i.

I dag er imidlertid fokus rettet mot Australias skjebnekamp mot en av verts-nasjonene Thailand. Fotball-kenguruene må ta tre poeng dersom de skal ha håp om å avansere. Samtidig må Irak ta poeng fra Oman om ikke det skal bli full sportslig krise for Kewell og hans landsmenn. Liverpools stjerneving er ventet å spille, som han har gjort i de to første kampene. Kampstart er klokken 14:35, og Australia møter altså Thailand i Vietnam.

Kuyt håper på "flying start"
Som mang en annen Liverpool-supporter og spiller, håper nederlenderen Dirk Kuyt på en god start i Premier League. De siste sesongene har Liverpool så og si tapt ligagullet allerede i løpet av de første månedene, men nå mener lysluggen at det er på høy tid å få en slutt på dette.

- Man kan ikke vinne ligaen i løpet av de første ukene, men man kan definitivt bli hektet av i gullkampen. Vi hadde en treg start forrige sesong, så det er viktig at vi viser at vi kan gjøre det sterkt helt fra starten av, forteller Liverpools toppscorer i Premier League i fjor.

- Jeg tror det var en god idé å hente inn noen nye fjes. Det er åpenbart at vi må spille bedre enn i fjor, men jeg frykter ikke for plassen min på laget. Det er viktig å ha spillere som gjør laget bedre, og konkurransen om plassene i startoppstillingen er sterkere enn noensinne nå, beretter Dirk Kuyt.