Fortsatt skadeproblemer for PSV

PSV sliter fortsatt med mange skader foran returen mot Liverpool. Kuyt suspendert for vertene. Rafa på tå hev. Italiensk dommer. Hammill spiller semifinale på søndag.

Skadeproblemer har ført til at PSV-trener Ronald Koeman har tatt med to ferske tenåringer i sin tropp til kvartfinalereturen mot Liverpool på Anfield i morgen kveld. Koeman har tatt ut en tropp på 18 mann, og den inkluderer den 19 år gamle midtstopperen Rens van Eijden og den 18 år gamle venstrebacken Olivier ter Horst.

Følgende PSV-spillere er ikke aktuelle for kampen på Anfield grunnet skader: Ibrahim Afellay, Jan Kromkamp, Edison Méndez, Michael Reiziger og Alex. I tillegg skal spissen Diego Tardelli ha skadet ankelen på trening i går, og er således høyst usikker til kampen. Som om dette ikke var nok, er ikke trioen Alcides, John de Jong og Gennaro Zeefuik spilleberettiget.

Kuyt suspendert
Liverpool har som kjent en tremålsledelse å gå på fra den første kampen, men må klare seg uten Dirk Kuyt. Spissen pådro seg som kjent et gult kort med vilje i Eindhoven, for å slippe å måtte stå over en eventuell semifinale.

Av Liverpools spillere er det dermed nå bare Jermaine Pennant som er i faresonen når det gjelder gule kort i Champions League. Han vil måtte stå over neste kamp i turneringen om han pådrar seg en booking i morgen.

Når det gjelder Liverpools skadesituasjon så er langtidsskadde Luis Garcia og Fabio Aurelio uaktuelle, og kampen kommer trolig også for tidlig for Harry Kewell.

Rafa på tå hev
Trass i en komfortabel ledelse er manager Rafael Benitez på tå hev før returmøtet med PSV.

- Vi vet at lag har kommet tilbake etter å ha ligget under 3-0 også tidligere i Champions League. Denne typen kamper er vanskelige. Av og til tenker spillere at jobben er gjort, men vi må være forsiktige. Vi vet at dersom PSV får et tidlig mål er det full kamp igjen, og da vil de legge press på oss og vi kan få problemer.

- Vi må gå til kampen med samme innstilling som vi hadde mot Barcelona, og prøve å vinne. Vi kan ikke gå til kampen og tenke at uavgjort vil være nok. Vi må gå for seier. Forhåpentligvis klarer vi å nå semifinalen, og jeg håper også at vi kan sikre oss en topp fire-plassering i ligaen tidlig, slik at vi kan konsentrere oss om Champions League, uttaler spanjolen til The Times.

Italiensk dommer
Italienske Roberto Rosetti dømmer Liverpool – PSV i morgen kveld. Rosetti er identisk med mannen som i august dømte Liverpool i 1-1 kampen borte mot Maccabi Haifa i kvalifiseringen til årets Champions League.

Hammill vil vise seg frem på Hampden
Utlånte Adam Hammill er i full gang til forberedelsene til semifinalen i den skotske cupen. Hans Dunfermline møter Hibernian på selveste Hampden Park på søndag, og 19-åringen mener dette er den perfekte scene for å få vist seg frem for Liverpool-ledelsen.

- Jeg vet at det kommer en del folk for å se på meg på søndag. Hampden er den største scenen i skotsk fotball, så dersom jeg klarer å levere varene der kan jeg definitivt gjøre det i England også, uttaler en offensiv tenåring til The Herald.

Reservelagstrener Gary Ablett har fulgt vingens utvikling i Skottland helt siden han ble utlånt i januar, og speidere som representerer Anfield-klubben vil levere en detaljert rapport til den sportslige ledelsen i Liverpool også etter søndagens semifinale.

- Jeg har fått trent en del sammen med Liverpools førstelag, og synes jeg har klart meg bra. Jeg føler jeg kan nå den standarden som kreves, men nå handler alt om å tilegne seg rutine, sier spilleren som har kontrakt med Liverpool frem til sommeren 2009.

- Låneoppholdet i Dunfermline har hjulpet meg mye, og jeg har nytt hvert minutt av det. Jeg er veldig takknemlig for at Stephen Kenny har gitt meg sjansen, da jeg har lært mye om de fysiske kravene som stilles til førstelagsfotball. Det handler også om å takle det å skulle spille foran så mange tilskuere. Søndagens semifinale blir den største kampen jeg har vært involvert i, og jeg kommer til å gi alt, avslutter Hammill.