Fremtid for Kewell?

Kewells kontrakt går ut etter denne sesongen, og dersom den skadeforfulgte vingen skal bli tilbudt ny kontrakt, må han klare å holde seg skadefri. Siste om skadene til Alonso, Agger og Torres.

Harry Kewell gjorde på onsdag comeback, og spilte de siste 19 minuttene da Liverpool tok seg videre i Carling Cup, ved å slå Cardiff 2-1 på Anfield. Det var venstrevingens første offisielle kamp, siden Champions League-finalen i mai. Den tidligere Leeds-spilleren har slitt med en rekke store skader de siste årene, og den høyt lønnede spilleren har ikke spilt med enn 96 minutter (!) for klubben etter at han hinket av FA cupfinalen mot West Ham i 2006.

Forrige uke stanget han inn en corner, da han spilte en omgang for reservene mot Newcastle. Rafa Benítez er i dag ute og håper Kewell finner tilbake til godformen, og håper å ha sin nummer 7 skadefri i tiden fremover.

- Harry spilte 45 minutter for reservene, og det var bra for ham å spille med førstelaget igjen på onsdag. Vi skapte sjanser da han var på banen, og jeg mener han spilte meget bra. Nå må han prøve å være i best mulig form til de neste kampene. Han jobber bra med legeteamet, og gjør de riktige tingene. Men når en spiller går åtte til ti måneder uten å spille kamper kan du ikke være sikker. Du må ha spillere som er 100 prosent friske og raske, sier Benítez i dag til Liverpool Daily Post.

Selv om mange, som foreksempel tidligere Echo-journalist Chris Bascombe, tror at den tidligere Leeds-spilleren ganske sikkert vil forlate som bosman til høsten - utelukker Benítez på ingen måte at Kewell kan få forlenget kontrakt.

- Ingen tviler på kvalitetene til Harry. Han er en fantastisk spiller, og det er mulig han blir her. Men da må han jobbe hardt, spille bra, og klare å spille flere kamper på rad på høyt nivå. Dette er et viktig tidspunkt i karrieren hans, i den alderen han er, og med kun litt over et halvt år igjen av kontrakten. Jeg har aldri tvilt på kvalitetene hans, og det er godt  å se han tilbake på banen, når han spiller bra og scorer mål, avslutter Rafa.

Siste på skadefronten
Benítez sier i dag til Liverpool Daily Post at han forventer å ha trioen Alonso, Agger og Torres tilbake etter neste landslagspause senere denne måneden.

- Vi forventer at Fernando er tilbake om to eller tre uker, men vi må vente og se hvordan situasjonen utvikler seg. Sist trodde vi han var klar, og fikk dermed forverret situasjonen.

- Agger og Alonso burde også være tilbake omtrent samtidig. Vi fortsetter med å undersøke Alonso, og det ser lovende ut. For øyeblikket kan han ikke løpe, og jeg liker ikke når spillere kun kan gå. Vi må være forsiktige. Han pådro seg en ny skade da vi forventet å få han tilbake i godt gammelt slag. Denne gang må vi sørge for at vi får han skadefri og i form for en lengre periode. Vi ønsker å bruke ham i mer enn et par kamper, avslutter Benítez.