Full splittelse i Barca

Munnhuggeri og indre uro preger Barcelona-troppen en uke før Liverpool gjester Nou Camp. Juniorene vil møte Newcastle i en eventuell semifinale.

Det er full splid i Barcelona bare en uke før Liverpool gjester Nou Camp. Helgens episode der Samuel Eto’o nektet å komme inn som innbytter mot Racing Santander har satt sinnene i kok. Nå går stjernespissen hardt ut mot trener Frank Rikjaard, og kameruneren hevder samtidig at Barcelona er et splittet lag.

Eto’o skal være forbannet etter kommentarene han ble til del fra Rikjaard og Ronaldinho etter episoden mot Santander. Rikjaard hevdet som kjent at afrikaneren hadde nektet å bli byttet inn syv minutter før slutt, noe som fikk spisskollega Ronaldinho til å bemerke at Eto’o burde tenke mer på laget enn seg selv.

The Times melder nå at Eto’o slår tilbake med full styrke. Han skal stille spørsmål ved trenerens integritet, samt at han hevder at spillertroppen er delt i to klikker.

- Mr Rikjaard er en dårlig person som må holde pressekonferanse for å si at Eto’o nektet å spille. Hadde han hatt baller hadde han tatt dette opp direkte med meg, siteres Barca-spissen i The Times.

- I Barcelona er det to klikker. Den ene er på presidentens side, og den andre står på en annen person side. De som ikke har tatt side er bekymret. 

Denne andre personen skal være den tidligere visepresidenten i klubben, Sandro Rosell. Som sjef for Nike i Sør-Amerika var Rosell med på å bringe Ronaldinho til Katalonia.

- Da han var sjefen min sa han aldri hei. Nå dolker han meg i ryggen. Han er en virkelig dårlig person, sier Eto’o om Rosell.

Ronaldinho unnslipper heller ikke den bitende kritikken fra afrikaneren.

- Dersom en lagkamerat sier til deg at du må tenke på laget, må han også tenke på laget. Personlig har jeg alltid satt gruppen foran pengene.

Det kommer ikke som noen overraskelse at president Laporta støtter Eto’o i striden mot Rosell og hans ”galaticos”, og presidenten har da også prøvd å feie den interne striden under teppet ved å bortforklare hele helgens episode med at Eto’o ikke fikk nok tid til å varme opp kneet som har vært skadet.

- Dette er ikke min krig, men det er en krig. Jeg står midt i en krig mellom to mennesker, og jeg er den eneste som blir straffet. Men jeg vil spille igjen, sier Eto’o om den nåværende situasjonen.

Sjansene for at han gjør sitt Champions League-comeback mot Liverpool onsdag om en uke synes imidlertid nå små. Eto'o har som kjent ikke spilt i turneringen siden han pådro seg den omtalte kneskaden i en kamp mot Werder Bremen i september.

Newcastle venter i semifinalen for juniorene
Torsdag spiller Liverpools juniorlag borte mot Sheffield United i kvartfinalen i FA Youth Cup, men semifinalene i turneringen er allerede trukket. Klarer de røde å danke ut laget fra stålbyen venter to kamper mot Newcastle. Den første på bortebane. Den første semifinalen må være spilt innen 10.mars, mens den andre må være unnagjort innen 24.mars.

Kirkland skadet igjen
Tidligere Liverpool-keeper Chris Kirkland er igjen ute med langtidsskade. På dagens Wigan-trening skal ulykkesfuglen ha ødelagt et leddbånd i en finger, og dermed kan det i verste fall bli nye 6 uker på sidelinja for den skadeforfulgte sisteskansen. 25-åringen vil bli operert i morgen.