Fullt fokus på ligaen

Den tidligere super-reserven David Fairclough maner Rafael Benitez og hans menn til å konsentrere seg om ligaen. Ny Owen-skade tilbakevises.

Tidligere super-reserve David Fairclough har i sin faste spalte på den offisielle hjemmesiden liverpoolfc.tv manet Rafael Benitez og hans menn til å konsentrere seg fullt og helt om ligaen denne uken.

- Vi kan ikke annet enn kreve to seire i denne ukens Anfield-kamper. Middlesbrough er et av de mer upålitelige klubbene hjemme og borte, men de spiller ofte godt på Anfield. Men sist gang de vant her var i Graeme Souness` dager i klubben i 1976. Da vant de 2-0, sier Fairclough som spilte sin tredje kamp fra start for de røde i akkurat den kampen. Han sier at Boro ikke har noe spesielt annet enn æren å spille for, men det vil være opp til hjemmelaget å bestemme tempoet og skape en alt annet enn hyggelig kveld for the Teesiders.

Når det gjelder kampen mot Wigan, er utgangspunktet noe annerledes, tror Fairclough.

- The Latics vil være desperate etter å få noe utav turen ned M58. De trenger poengene for å holde seg i Premier League, sier ”Super-Sub”.

Også Fairclough var skuffet over den svake kampen mot Manchester City sist lørdag. Han mener Liverpool har manglet det lille ekstra denne sesongen for å ta steget opp i topp to I Premier League. I kamper mot ordinære lag, hvis eneste mål er å få med seg ett poeng og overleve i divisjonen, så burde ikke Liverpool som en av de ledende klubbene i England bli frustrert mot et bunnlag. Verken Manchester United eller Chelsea sliter med det samme problemet, de vinner ofte kamper der vi sliter med å få med oss ett poeng, sier Fairclough.
Han mener flankespillerne er nøkkelen til suksess i kamper som mot City.

- Det er disse spillerne som skal komme rundt forsvaret og skape problemer for forsvarsspillerne, sier Fairclough som var på Anfield mandag kveld og så juniorenes forsmedelige tap for Manchester United. Fairclough mente de helrøde hadde fortjent uavgjort i den kampen.

Selv om han oppfordrer til hundre prosent fokus på ligaen, kan heller ikke David unngå å la tankene gå noe lenger fram i tid.

- Det er umulig å glemme de to store datoene 25. april og 1. mai, da vi skal opp i semifinaler i Chamipons League mot Chelsea. Selv om vi ikke har klart å utfordre dem nok hjemme i år, så skal vi bevise at vi er i stand til å møte dem som likemenn i konkurransen om Europa.


Tilbakeviser ny Owen-skade
Newcastles manager Glenn Roeder tilbakeviser at Michael Owen har fått et tilbakeslag i skadesituasjonen sin. Owen ble utelatt fra en reservelagskamp tirsdag kveld, og ryktene gikk om en ny skade på den uheldige mannen fra Chester. Men dette tilbakeviser Roeder.

- Jeg bestemte meg for å spille uten Michael, men alt snakk om at han har pådratt seg en ny skade er komplett tull, sier Roeder.

Owen har ikke spilt en kamp siden VM i fjor og Roeder har sagt at han ikke vil forhaste seg i forhold å kjøre 27-åringen inn på laget. Michael spilte 70 minutter av en topphemmelig vennskapskamp mot skotske Gretna forrige tirsdag og scoret. Ifølge Roeder  var dette et stort skritt i riktig retning. De største optimistene i svart og hvitt håper nå at Michael er tilbake i front mot Chelsea hjemme på St. James Park kommende søndag. Tiden får vise om Roeder mener tiden er inne. Manageren har nemlig planer om å arrangere en ny kamp bak lukkede dører, med Michael som spiss. Det har gått rykter om at England-sjef Steve McClaren vurderer å ta ut Michael Owen til EM-kvalifiseringskampen mot Estland 6. juni. Det liker ikke Newcastle-ledelsen. Formann Freddy Shepherd vurderer å gå til retten dersom Owen trer landslagsdrakten på seg så raskt etter skaden.

Men FA, som har betalt halvparten av ukelønna til Owen på 103 000 pund i forsikring, synes de har vært mer enn rettferdige overfor Newcastle-ledelsen.

Det går også rykter om at Manchester United vurderer å kjøpe Owen, men dette ryktet må man nok ta med minst en solid dose med salt.