Gabriel Heinze fikk avslag

Gabriel Heinze fikk avslag på sitt ønske om å forlate Manchester United til fordel for Liverpool, etter Premier League-høringen, melder SkySports News.

Det gikk altså ikke slik Gabriel Heinze og Rafa Benítez håpet på med Premier League-høringen. Høringen gikk over to dager, der Heinze og hans representanter la frem dette mye omtalte brevet signert av David Gill, som sier at Gabriel Heinze kan få forlate klubben dersom noen legger £6,8 millioner på bordet. Alex Ferguson og David Gill på sin side sier at de har gitt spilleren beskjed både muntlig og skriftlig om at dette ikke gjelder for noen av Premier League-rivalene

Premier League-komiteen tolker det som at brevet i seg selv ikke kunne garantere en spiller en overgang, men kun gir en mulighet til å forhandle med spilleren dersom £6,8 millioner blir lagt på bordet.

Det var ventet at saken ble anket, uansett hvem som ble den tapende parten i denne saken. Denne anken blir i følge SkySports News behandlet av ankekomiteen.

Alan Kennedy mener dette er et slag i ansiktet for Rafa og Liverpool.

- Både Liverpools supportere og Heinze er nok skuffet i dag. Heinze er en god forsvarer, og Rafa ønsket seg virkelig spilleren over lang tid. Heinze er en klassespiller vi hadde ønsket oss, og for £6,8 millioner ville han vært et bra kjøp og absolutt verdt summen, sier Kennedy til SkySports News.

Som Chris Bascombe nevnte i helgen kan Heinze (dersom også anket blir avslått) vente denne sesongen - for så å kjøpe seg ut av sin egen kontrakt for en mindre sum. Heinze blir dog neppe Liverpool-spiller av den grunn. G14-gruppen skal visstnok ha en avtale som sier at dette smutthullet ikke skal utnyttes mot hverandre. Med Gabriel Paletta muligens på vei til Boca Juniors så er det hvertfall tynt i dekningen midtstopperplass, og om 10 dager stenger overgangsvinduet.