Garcia ute i halvt år

Liverpool FC bekrefter at Luis Garcia er satt ut av spill for et halvt år fremover etter å ha røket fremre korsbånd i høyrekneet, mens Mark Gonzalez er ute i tre uker.

Liverpool FC bekrefter i ettermiddag at Luis Garcia pådro seg en alvorlig kneskade i ligacupkampen mot Arsenal i går kveld. Det slås fast at spanjolen ikke kan spille mer denne sesongen.

Midtbanespilleren ble båret av banen med store smerter ett kvarter før slutt. En scan i dag bekrefter en avrivning i fremre korsbånd i høyrekneet.

- Dessverre må vi forvente å greie oss uten Luis Garcia i seks måneder, bekrefter pressetalsmann Ian Cotton.

For midtbanekollega Mark Gonzalez, som ble båret av banen helt i begynnelsen av kampen, er ikke situasjon så alvorlig. Chileneren vil være satt ut av spill i opp til tre uker etter å ha pådratt seg en skade i skinnleggen.

En røntgenundersøkelse umiddelbart etter kampen viste at vingen ikke hadde brukket ankelen, men en scan i dag kunne påvise en slagskade i vevet og en hevelse på leggbenet i Gonzalez’ sitt høyrebein.

Trio uttatt for Irland U17
Liverpool-trioen Laurence Gaughan, Shane O’Connor og Michael Collins er tatt ut til å representere Irland U17 i to kamper mot Italia om to ukers tid. Begge kampene spilles på irsk jord, henholdsvis 23. og 25.januar. Kampene inngår som et ledd i Irlands forberedelser til UEFAs eliteturnering for U17-landslag i Tyskland i perioden 21.-26.mars. Der har Irland havnet i gruppe med Skottland, Hellas og vertsnasjonen Tyskland. Gruppevinneren går videre til finalespillet i Belgia i mai.

Også Hamilton Academicals James McCarthy er tatt ut i troppen. Den 16 år gamle spissen er som kjent sterkt linket til Liverpool om dagen, og er en spiller Rafael Benitez har bekreftet interesse for.