Gerrard er best

Rafael Benitez er ikke i tvil; Steven Gerrard er årets spiller i Premier League. Gillett jnr vurderte Aston Villa. James vil ha betalt for innsatsen. Owen spiller ikke.

Rafael Benitez mener Steven Gerrard er årets spiller i Premier League. Det sa Rafa under pressekonferansen dagen før hjemmekampen mot Wigan.

- Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo har vært glimrende denne sesongen og Chelsea Didier Drogba har scoret mange mål, men for meg er Steven nummer èn, sa Benitez.

Spanjolen ser på Wigan-kampen som viktig. Ikke bare sikter han seg inn på topp fire.

- Å komme nummer tre er bedre enn nummer fire, sa Benitez og trakk på smilebåndet til de fremmøtte journalistene.

Den engelske presse ønsket å vite om hvor mye semifinalekampene mot Chelsea influerer på konsentrasjonen i forberedelsene til Premier League-avslutningen.

- Ingen fare. Vi har nok å spille for, og spillerne må bruke kampen om Wigan for å kvalifisere seg til semifinalen mot Chelsea, sier Rafa.

Kun Aurelio, Garcia og Kewell er på skadelista nå. Craig Bellamy, Xabi Alonso og resten av troppen er skadefrie.

- Vi forventer en fysisk kamp mot et Wigan som trenger poeng. De er godt organiserte og har flere gode spillere, sier Benitez, som tror The Latics er for gode for nedrykk i år.

- Hva med Chelsea-kampen, har dere begynt å tenke på den, ville en journalist vite.

- Det blir vanskelige kamper mot et lag som er i form og som har mange gode spillere. Men vi også har selvtillit i laget, sier Benitez som er viktigheten av å score mål mot Chelsea.

Benitez brukte pressekonferansen til forsvar for Sissoko, til å fortelle om argentineren Javier Mascheranos gode form og fikk også det evindelige spørsmålet om bruken av Gerrard. 

-  Jeg kan bruke Gerrard på midten og jeg kan bruke dem på siden. Han brukes der det er best for laget.

Også den amerikanske overtakelsen av klubben ble tema, etter bråket rundt en eventuell amerikansk overtakelse av Arsenal.

- Jeg kan bare tenke på vår situasjon og for oss har vi fått de rette folkene på plass som eiere. Våre eiere jobber til det beste for sportslig suksess i Liverpool. Det er rett for meg og for klubben og jeg er komfortabel med situasjonen.

Hadde samtaler med Aston Villa
George Gillett jnr hadde sammen med sin sønn Foster samtaler med tidligere eier av Aston Villa, Doug Ellis, om en overtakelse av Birminghamklubben. Dette ble det ikke noe av og amerikaneren rettet i stedet blikket mot Liverpool som han sammen med kompanjong Tom Hicks kjøpte for rundt 450 millioner pund.

I stedet ble Villa solgt til en annen amerikaner, Randy Lerner, for 63 millioner pund. Ifølge Ellis var årsaken til at han ikke solgte til Gillett jnr og flere andre interessenter at de ville låne penger for oppkjøpet.

- Lerner brukte sine egne penger for å kjøpe Villa, sier 83-årige Ellis. Ifølge BBC vurderer Gillett jnr å selge ishockeylaget Montreal Canadiens, noe som er blitt benektet av klubbens visepresident, Donald Beauchamp.

James vil ha betaling for innsatsen
Tidligere Liverpool-keeper David James mener at lønningene i engelsk fotball har nådd høyder som gjør at noe må gjøres. Selv ønsker Portsmouth-keeperen lønn for den innsatsen spilleren gjør.

- Kostnadene er blitt så store for supporterne at noe må gjøres. Jeg ser for meg bonusrelaterte kontrakter i fotballen, sier 37-årige James til Daily Mirror. Han legger ikke skjul på at det er perioder der hans eget lag ikke har blødd nok for laget.

- Her har noen supportere brukt seks timer på å komme seg hjem. Tenk på den smerten disse føler over å ha fulgt laget til Blackburn, der laget deres har spilt elendig.

Mens representanter for supporterne ønsker James forslag velkommen, er representantene for FA mer kjølige. 

-  I andre idretter blir det mer og mer vanlig med innsatsrelatert avlønning. Hvorfor ikke i fotballen, sier Alan Boore, formann i supporterforeningen. Han mener det bør være frivillig om spillerne er villige til å betale tilbake noe av lønnen etter kamper der de spiller dårlig.

- Det vil forplikte spillerne til å ta mer ansvar for dårlige prestasjoner, sier Boore.

Owen spiller ikke
Michael Owen gjør ikke come back for Newcastle mot Chelsea på søndag. Ifølge ham selv er han ikke helt skadefri, noe som tilbakevises av manager Glenn Roeder. 

Newcastlesjefen tilbakeviser at det ligger noen politiske motiver bak utsettelsen av Owens comeback. 27-åringen har ikke spilt siden fjorårets VM, og innrømmer nå at han ikke er helt restituert fra skadeproblemene han har slitt med denne sesongen. Englands landslagssjef var på Newcastles treningsbane for å se hvordan det gikk med Michael, men den dagen trente han ikke. Nå sikter den tidligere Liverpool-spilleren seg inn på Toons neste ligakamp, hjemme mot Blackburn neste lørdag.

Skader hos Wigan
Wigan-manager Paul Jewell må klare seg uten midtbanespilleren Antonio Valencia i morgendagens kamp på Anfield. Valencia starter den andre av en tre kamper lang karantene. Både vingen Lee McCulloch og forsvarer David Unsworth er tvilsom med skader.
Jewell har en fortid i Liverpool, men fikk ingen kamper for de røde. Nå skal han prøve å gjøre noe The Latics aldri har klart, nemlig ta poeng mot en av de fire store i Premier League. Han skjønte at det kom til å bli vanskelig å følge opp den gode fjorårssesongen der Wigan endte på en tiendeplass.

- Andresesongen er ofte vanskelig. Nå må vi kjempe hardt for å holde oss i Premier League. Klarer vi det er det som å vinne ligaen, Champions league, FA-cup og Liga cup, alt på en gang, sier Jewell til Skysports.