Gerrard får smertestillende før kampstart

Steven Gerrard hviler frem til søndag, og vil få en smertestillende injeksjon like før kampstart. Heinze tilbudt Lyon. Mållinje-kamera kan være på plass i Premier League til neste sesong.

Det har nå kommet frem flere detaljer rundt Steven Gerrards skade. Bruddet sitter ytterst på tippen av stortåa på høyrefoten, og kapteinen vil nå få en smertestillende sprøyte før han spiller mot Chelsea på søndag. Han vil nå hvile de to dagene før kampen.

- Steven ønsker selv å spille mot Chelsea, og legen regner med at han vil klare å gjennomføre kampen. Han vil behøve en injeksjon før kampen, men skal da ikke kjenne noen form for smerte, uttaler Rafael Benitez til engelsk presse.

Det faktum at Gerrard nå blir erklært spilleklar for klubblaget på søndag, samtidig som han blir gjort utilgjengelig for spill for England på onsdag, har fått mange kritikere til å reagere. Ikke minst tabloidavisene.

- Dersom vi benytter Steven på søndag må han hvile i en uke, kanskje opp til 10 dager, etterpå. Det spørs hvordan skaden utvikler seg. Situasjonen ville ha vært den samme om Liverpool hadde spilt returkampen i Champions League på onsdag. Han ville ikke ha spilt i den heller, sier Benitez.

- Det vil være ufornuftig å risikere spillerens helse i en privatlandskamp nå. Skaden må i stedet få en sjanse til å bli leget. Dette er ingen alvorlig skade, slik som Wayne Rooney har pådratt seg, men vi må likevel være forsiktige. Bruddet sitter helt ytterst på tippen av høyre stortå, men dersom det hadde vært lenger inn på tåa ville han fått et mye lengre avbrekk, opplyser Benitez.

Et slikt brudd kunne faktisk ha ført til flere måneder på sidelinja for kapteinen.

Lyon tilbudt Heinze på billigsalg
Tabloidavisen Mirror viser til kilder i Frankrike og skriver i dag at Manchester United skal ha tilbudt Lyon å kjøpe Gabriel Heinze på billigsalg, til £4M. Dette for å unngå at argentineren havner på Anfield. Liverpool har som kjent budt £6.8M for venstrebacken. Heinze skal imidlertid stå hardt på sitt. Han ønsker ikke å gå til noen annen klubb enn Liverpool.

Premier League vil ta i bruk mållinje-kamera
Diskusjoner om en ball har vært over mållinja eller ikke kan snart høre fortiden til. Premier League har nemlig testet ut et nytt system kalt HawkEye på Readings treningsbane, og mener at systemet er så bra at det nå kan inspiseres av FIFA i håp om at de vil tillate at det installeres på alle Premier League-arenaer. Dette er altså systemet som ville ha bevist at Luis Garcias scoring mot Chelsea i Champions League-semifinalen i 2005 virkelig var over streken.

HawkEye benyttes allerede innen cricket og tennis, og nå håper Premier League altså at man kan få tillatelse til å installere kameraer og computere på banene i Premier League. Folkene som står bak systemet erkjenner at fotballsupportere ikke vil tolerere lange avbrudd i spillet. De foreslår likevel at de to lags managere vil få lov til å bestride et gitt antall offsideavgjørelser per kamp ved hjelp av dette systemet en gang i fremtiden, etter at systemet har vist seg å fungere på mållinjen noen år. Til dette må seks kameraer innstallers på hver side av banen, på tribunen, i forskjellige vinkler.

Systemet skal klare å avgjøre om en ball har passert mållinja eller ikke i løpet av et halvt sekund, og dommeren vil få et pip på øret dersom ballen er over streken. Det vil koste £250 000 per bane å få installert systemet, og Premier League ønsker at dette skal skje så fort som mulig. Håpet er å ha dette på plass når neste sesong starter, men alt avhenger av hvor raskt FIFAs byråkrater vil jobbe med saken.