Gerrard glad for sentral rolle

Steven Gerrard håper han fortsatt får spille, og score, fra den sentrale midtbanen. En het ettermiddag i Toulouse. Didier Drogba mister kamp på Anfield p.g.a. skade.

Gerrard sentralt
Rafa Benitez har antydet at han har planer å benytte Steven Gerrard mer i sin favorittrolle sentralt på midtbanen denne sesongen, ikke minst etter at kjøp av spillere som Ryan Babel og Yossi Benayoun vil gi bedre konkurranse til vingposisjonene. Harry Kewell håper også å være kvitt alle skadene som har hindret hans karriere i Liverpool.

Gerrard selv har aldri lagt skjul på at han helst får en rolle i midten, og ga ytterligere et svar da han scoret et mål og var banens beste mot Feyenoord i en kamp hvor han spilte sammen med Xabi Alonso sentralt.

- Jeg har spilt mye sentralt under pre-season og virkelig trives med det, bekrefter Steven. - Manageren vet at det er der jeg helst vil spille.

- Vi har en stor tropp med mange gode spillere og hard konkurranse om plassene. Det skal spilles mye fotball og jeg vet at jeg vil få muligheter til å spille i midten, men det er der hvor jeg helst ønsker å spille og mener selv jeg har mest å tilføre laget.

- Det var godt å få en scoring på søndag. Tidligere har jeg i grunn aldri pleid å score under pre-season, slik at det har vært merkelig å sette noen i sommer. Jeg har nettet tre ganger, men jeg ville ha byttet alle dem mot en fulltreffer mot Aston Villa.

- Jeg ønsker ikke å si noe dumt før sesongstarten, men vi må nå være klar fra første kamp. En kan ikke legge skjul på det. Om vi er klare for det vil bare tiden vise, men vi har trent godt og det er viktig at vi er skjerpet fra første spark mot Villa.

- I denne ligaen kan du ikke gi topplagene ei luke, siden de ikke taper mange kamper.


Varmt for Liverpool
En fransk ligarunde med fastsatte fjernsynsrettigheter har gjort at Liverpools kamp mot Toulouse 15.august har fått avspark allerede kl 16.30. Oppgjøret er det første i 3.kvalifiseringsrunde i Champions League, og de røde kan nå vente seg en het ettermiddag på hva som forhåpentligvis blir veien til gruppespillet i Mesterligaen.

- Det synes som om gradestokken vil være midt på 30-tallet, men det vil være enda varmere inne på stadion siden det er formet som en bolle og holder varmen inne, forteller en kilde i Toulouse.

- Det er ikke ideelt for spillerne til Toulouse, men de er i det minste vant til en slik hete og vil ha en fordel i forhold til Liverpool. Dette kan gjøre det veldig interessant.


Kneskade for Drogba
Didier Drogba spilte ikke Community Shield mot Man Utd etter å ha skadet kneet dagen før. En røntgenundersøkelse skal imidlertid ha gjort at spilleren nå er avskrevet til åpningskampen mot Birmingham og også kampen mot Liverpool ei uke senere. Det er ikke blitt gitt opplysninger hva som nøyaktig feiler kneet til angriperen.