Gerrard kan sette scoringsrekord

Steven Gerrard har gjort mål i de seks siste Liverpool-kampene, og med en ny nettkjenning i kveld vil han overta klubbens scoringsrekord i Europa alene.

Steven Gerrard er formspilleren fremfor noen på dagens Liverpool-mannskap. Scouseren har gjort mål i ni av Liverpools ti siste kamper, og han har scoret i de seks siste. Han står nå bokført med ti mål denne sesongen, noe som bare er en goal mindre enn han gjorde hele forrige sesong.

Med en ny nettkjenning i kveld vil Gerrard bli historisk. Da vil han nemlig overta Michael Owens gamle scoringsrekord i Europa alene. Owen og Gerrard er nemlig mestscorende i europacupene for Liverpool gjennom tidene med 22 mål. Det hadde passet utmerket som Huyton-gutten hadde gjort sitt 23. mål på Stade Velodrome og tronet alene på toppen av den lista.

Gerrard har i alle fall scoret i samtlige av Liverpools tre siste Champions League-kamper, og han er også den siste spilleren som fant nettmaskene i fire europacupkamper på rad for klubben, tilbake i august 2005.

En annen som scorer flittig for Liverpool i Europa er Peter Crouch. Med sine 11 scoringer på 28 kamper i den gjeveste av europacupene, har han bare Gerrard (18), Ian Rush (14) og Terry McDermott (12) foran seg på den toppscorerlisten.

Før kveldens kamp er det verdt å merke seg at det er kun en gang på de ni siste kampene i Europa at Liverpool ikke har klart å score. De røde tapte imidlertid for Marseille på Stade Velodrome så sent som i mars 2004. Fra det laget er fortsatt Sami Hyypiä, Jamie Carragher, John Arne Riise, Harry Kewell og Steven Gerrard i klubben. Liverpool tapte 2-1  og gikk ut av UEFA-cupen den kvelden, etter at de tok ledelsen ved Emile Heskey. Didier Drogba på straffe og Abdoulaye Meite (nå i Bolton) gjorde hjemmelagets mål i en kamp der Igor Biscan ble utvist på stillingen 1-0 til gjestene.

Jose Reina er den eneste spilleren som har spilt samtlige minutter for Liverpool i årets Champions League. Sami Hyypiä mangler kun 8 minutter med kampaction. På bortebane i gruppespillet i Champions League har Liverpool vunnet seks og tapt fem av 20 kamper gjennom historien.

Etter at de vant på Anfield har Marseille bare plukket ett poeng av ni mulige i gruppen, og de har tapt sine to siste kamper, begge 2-1 mot hhv Porto og Besiktas.

Seks engelske klubber har forsøkt å vinne fotballkamp på Stade Velodrome tidligere. Ingen har lykkes. I tillegg til Liverpool er det Southampton, Manchester United, Chelsea, Newcastle og Bolton. Helsvart er det likevel ikke for engelskmennene. Rugbylandslaget vant nemlig over Australia på denne banen for to måneder siden.

Nordmannen Terje Hauge skal som kjent dømme kveldens kamp. Han har dømt Liverpool fire ganger tidligere, noe som har resultert i to seire, en uavgjort og ett tap. Den siste kampen var i september 2004, da Liverpool slo Monaco 2-0 på Anfield. I 2003 ble det uavgjort mot Celtic borte. Tapet kom mot Rafael Benitez sitt Valencia hjemme på Anfield i 2002, mens finske Haka ble slått på Merseyside i 2001.