Gerrard klar for ligastart

Steven Gerrard mener Liverpool er klare for å møte Aston Villa i ligapremieren, mens Villa-stopper Olof Mellberg lover å nøytralisere Fernando Torres. Murphy har liten tro på Carra-comeback.

Steven Gerrard mener at den temperementsfulle generalprøven mot Feyenoord i Rotterdam var akkurat det sparket bak som Liverpool trengte før helgens ligastart borte mot Aston Villa.

- Det er akkurat en slik vekker du trenger en uke før seriestart. Du ønsker deg en intens jevn kamp i generalprøven, og det var akkurat hva vi fikk, sier Liverpool-kapteinen til Mirror.

- Bare tiden vil gi svar på om vi er beredt til den første kampen. Vi har i alle fall trent hardt, og det føles som vi er klare for oppgaven. Nå er det opp til meg selv og de andre spillerne å gå ut på banen og levere varene, legger han til.

Mellberg lover å ta seg av Torres
Det er imidlertid ikke bare Liverpool-kapteinen som er tent i forkant av oppgjøret på Villa Park. Også Aston Villas midtstopper Olof Mellberg lover å bite godt fra seg. Svensken nøytraliserte Fernando Torres da Sverige slo Spania 2-0 i EM-kvalifiseringen i oktober i fjor. Nå tar han sikte på å gjenta bedriften på lørdag.

- Jeg har studert Torres litt, hovedsaklig under spill for Spania. Det er ikke lenge siden jeg hadde en markeringsoppgave på nettopp ham for Sverige, og vi vant. Jeg husker ikke mye av ham fra den kampen, men det vil bli interessant å se hvordan han gjør det i Premier League, sier Mellberg til Aston Villas offisielle nettsted.

- Liverpool har en virkelig sterk tropp, så vi kommer uansett ikke til å fokusere på enkeltspillere når vi møter dem. Men vi har tro på at vi kan oppnå et godt resultat, uttaler den svenske landslagsspilleren.

Murphy tror ikke på Carra-comeback
Jamie Carraghers tidligere lagkamerat Danny Murphy tror ikke Carra kommer til å spille mer for England, trass i at manager Steve McClaren trygler og ber ham om dette for tiden.

- Jeg blir overrasket om Carra spiller mer for England. Jeg har snakket med ham et par ganger den siste tiden, og jeg har full forståelse for hans avgjørelse og de begrunnelsene han har gitt, siteres Tottenham-spilleren i en rekke engelske medier i dag.

- Det er lite motiverende for en spiller å få vite at han trengs kun i nødstilfeller. Og dersom Carragher mot formodning skulle takke ja til tilbudet, og han ikke spiller opp mot sitt beste, så vil han bli slaktet av en rekke folk.

- Jeg snakket med ham for et par dager siden, og da skulle han ha en samtale med Steve McClaren. Det skal bli interessant å se utfallet av dette. Personlig er jeg av den formening at hadde du hatt en backfirer bestående av fire Jamie Carragher, så ville ikke laget ditt ha tapt mange kamper, avslutter den tidligere Liverpool-spilleren.

Supporterne ønsker ligatittelen
Liverpool-supporterne har talt, og ikke overraskende ønsker de seg ligatittelen mer enn noe annet trofé denne sesongen. En avstemning på liverpoolfc.tv viser at 90% av supporterne helst ønsker å vinne ligaen denne sesongen. 8.5 % ønsker heller å vinne Champions League, mens 1% av de som har stemt ønsker seg Carling Cup mest av alt (!), og 0,5% FA-cupen.

Billettinfo Toulouse-borte
Billettkontoret på Anfield opplyser at Liverpool har blitt tildelt 1400 billetter til bortekampen mot Toulouse onsdag 15.august. For å få mulighet til å kjøpe en av disse må du ha minst fire bortekamper i Champions League fra i fjor registrert på ditt fancard - finalen ikke inkludert. Billettsalget starter nå på torsdag, klokken 13.00 skandinavisk tid.

Billettkontoret gjør det også helt klart at billetter som blir kjøpt til denne kampen ikke vil gi prioritet i forhold til noen fremtidige matcher. Kommer Liverpool til Champions League-finalen vil altså ikke denne kampen telle med når billettene skal fordeles etter hvor mange kamper supporterne har vært på. Likeså vil den ikke ha betydning for fremtidig billettkjøp i et eventuelt gruppespill og videre runder i turneringen.

Hleb mener Liverpool er vinnerne på transfermarkedet
Arsenals midtbanestjerne Alexander Hleb har blitt imponert over hva Liverpool har foretatt seg på transfermarkedet denne sommeren.

- Jeg mener at Liverpool har gjort det best på transfermarkedet av alle. Torres, Lucas Leiva, Babel, Voronin og Benayoun er en imponerende innkjøpsliste, sier hviterusseren til Mirror.