Gerrard ønsker å bli historisk

Steven Gerrard ønsker å bli historisk, ved å bli den første Liverpool-kaptein til å heve FA-cuptrofeet to sesonger på rad, og den første kaptein til å løfte trofeet på nye Wembley.

Liverpool er tittelforsvarere i FA-cupen, og kaptein Steven Gerrard drømmer allerede om å gjenta bedriften fra i fjor. Det betinger at sterke Arsenal beseires hjemme på Anfield kommende lørdag, etter at de to gigantene trakk hverandre allerede i 3.runde.

Gerrard innrømmer da også at de røde kunne ha vært heldigere med trekningen, men han mener at Arsenal har større grunn til å bekymring enn hans eget lag.

- Trekningen kunne ha vært bedre, men det viktigste er at vi fikk hjemmekamp. Arsenal vil frykte denne kampen mer enn vi gjør, sier han til liverpoolfc.tv.

- Arsenal er et topplag med topp spillere, og vi vet at det blir en vanskelig kamp. Men vi har bevist at vi kan slå hvem det skal være på Anfield, og jeg er sikker på at det blir en fantastisk kamp i helgen. Vi ser virkelig frem til denne kampen.

- Vi har en sterk tropp, og spiller bra for øyeblikket. Jeg tror vi vil være i hatten når 4.runde trekkes.

Liverpool har vunnet FA-cupen 7 ganger, men aldri to år på rad. Gerrard håper nå å bli den første Liverpool-kaptein som hever det gjeve trofeet over hodet i påfølgende sesonger. Klarer han det, vil han også bli historisk som den første kaptein til å løfte FA-cupen på nye Wembley stadion.

- Jeg vet at Liverpool aldri har vunnet FA-cupen to år på rad, men vi har et lag som liker å slå rekorder og som liker å skrive historie. Vi husker alle hvordan vi vant turneringen i fjor, og vi er ivrige etter å gjenta bedriften. Det er ikke noe jeg ville ha likt bedre enn å heve trofeet på nye Wembley ved sesongslutt, avslutter Gerrard.

Vil Benitez ha Mascherano?
I følge Liverpool Daily Post er ikke Juventus lenger interessert i midtbanespilleren Javier Mascherano. Lokalavisen skriver at veien dermed ligger åpen for Rafael Benitez om han ønsker å knytte til seg argentineren som for tiden spiller for West Ham. Mascherano ønsker seg bort fra Upton Park, etter å ha fått minimalt med spilletid. Så langt står han bokført med kun 7 kamper for London-klubben, og de siste to månedene har han til sammen bare spilt 6 minutter med førstelagsfotball!

22-åringen er verdsatt til rundt £6M. Daily Post skriver at Benitez ikke er uinteressert i argentineren, men ettersom både Mohamed Sissoko og Boudewijn Zenden stadig nærmer seg comeback etter skader, er det høyst tvilsomt om spanjolen vil bruke så mye penger på en midtbanespiller nå i januar.

En annen ting som taler i mot en overgang, er det faktum at det laget som kjøper Mascherano må søke dispensasjon fra FIFA for å omgå reglementet om å spille for tre klubber i en og samme sesong. Mascherano har også kamper for brasilianske Corinthians denne sesongen.

Amelia forlenget med Livorno
Den Liverpool-linkede keeperen Marco Amelia har forlenget kontrakten med sin italienske klubb Livorno, melder skysports.com. Landslagsspilleren har satt navnetrekket sitt på en ny avtale med Serie A-klubben, og er nå bundet til Toscana-klubben frem til sommeren 2011. Dermed virker en januar-overgang til Merseyside utelukket.