Gerrard sammenligner seg ikke

Steven Gerrard sier seg godt fornøyd med antall mål så langt denne sesongen, men nekter å sammenligne seg med andre lags stjerner. Tre på rundens lag.

Så langt denne sesongen står Steven Gerrard bokført med sterke ni mål. På spørsmål fra Liverpools offisielle hjemmeside, om han sammenligner seg med andre målfarlige midtbanemenn i rivaliserende klubber, er imidlertid Liverpools kaptein avvisende:

- Nei, nei. Man sammenligner ikke seg selv med andre spillere. Hva jeg imidlertid gjør er å sammenligne Liverpool med Arsenal og med Chelsea. Sett at Fabregas og Lampard scorer mer enn meg, men vi ender over dem på tabellen, vil jeg ikke klage. Det er viktig å score mål, men poeng er viktigere.

Gerrard vedgår videre at han setter seg et mål om antall scoringer før hver sesong, men spilleren, hvis målrekord i løpet av en sesong er 23, nekter å offentliggjøre de krav han har stilt seg:

- Jeg vil score så mange mål jeg kan. Før hver sesong setter jeg meg et mål, som jeg holder for meg selv. For tiden går ting imidlertid lekende lett.

Denne sesongen har Gerrard og Kuyt vekslet på å ta straffespark, Gerrard forklarer at han ikke aner hvordan Benítez bestemmer seg for hvem som skal skyte.
 
- Manageren sier før hver kamp hvem som tar straffe. Dette er noe han varierer, jeg aner ikke hvordan han bestemmer seg for alt.

Tre på rundens lag
John Arne Riise, Sami Hyypiä og Steven Gerrard ble alle tatt ut på rundens lag av Opta, som leverer de offisielle statistikkene for Premier League.