Gerrard: - Sesongen over hvis vi ryker ut

Mer fra Steven om kveldens kamp. Rijkaard ut mot Rafa. Riise mener presseoppslagene ikke ødelegger konsentrasjonen. Mellor scoret - debut for Guthrie.

Riise scoret i den første kampen mot Barca- Vi må sørge for å gå videre i kveld, ellers er sesongen vår over, uttalte kaptein Steven Gerrard før kveldens storkamp på Anfield. Europas beste fotballag de siste årene, og regjerende Champions League mestre Barcelona, kan stille med hele sitt fryktede stjernegalleri klokken 20.45 i kveld. En sesong preget av skader og litt mer ujevne resultater har stilte spørsmålstegn ved styrken til spanjolene. I helgen tapte de mot Sevilla og har også eksperimentert med litt forskjellige lagoppstillinger for å finne tilbake til den beste vinneroppskriften. De vil helt sikkert være i stand til å score i kveld, men spørsmålet er også om forsvaret klarer å unngå å slippe inn mål.

Steven Gerrard er helt klar i talen før kampen:
- Vi har blitt slått ut av den ene Cupen etter den andre og tapet mot United satte oss utenfor alle sjanser til å vinne ligaen. Derfor er dette ikke bare en stor kamp, men også viktig for å holde liv i resten av sesongen. Vi har et godt utgangspunkt, men må ikke et sekund tro at dette blir enkelt. Når dommeren starter kampen må vi ta utgangspunkt i 0-0 og konsentrere oss på å gjøre en god kamp.

SCORINGSVARSEL TIL DIN TELEFON?
Send meldingen: LFC LIVE START til 2180 for lagoppstilling og mål rett til din mobil.

Rijkaard ut mot Rafa
Gårsdagens pressekonferanse vant Rafa 1-0. På samme måte som Barcelonas manager virket svært utvilpass etter kampen forrige onsdag, stod han også frem som en irritabel herremann på gårsdagens briefing med pressen. Da Rafa uttalte at han forventet dem å stille med både Ronaldinho, Samuel Eto’o og Lionel Messi, men var forbedret på det og spådde at dette kom til å bli en helt annen kamp, uttalte Rijkaard:
- Det er virkelig stort å spille mot et lag som har en manager som vet alt hele tiden. Folk som gir uttrykk for at de kan alt er ofte de som kan minst, fortsatte nederlenderen før han gikk løs på å kritisere Liverpools spillestil.

Riise med full konsentrasjon
Liverpools venstreback har nettopp gjennomgått sin tøffeste utenomsportslige periode etter at mye rot rundt hans personlige økonomi er brettet ut i media. Nordmannen uttalte til NTB i går at han tar mye av skylden selv, men at det ikke kommer til å ødelegge konsentrasjonen før kveldens kamp:
- Jeg involverte meg nok ikke nok selv, og må ta noe på min kappe. I framtiden vil jeg engasjere meg mer og ikke stole blindt på andre, sier han. Alle oppslagene til tross, det vil ikke ødelegge for forberedelsene til kampen: - Det er kanskje en evne jeg er født med. Når jeg er ute på banen - enten i trening eller kamp - er det 100 prosent fotball i hodet mitt. Da kommer det ikke en annen tanke inn. Jeg tror jeg har lært meg å takle dette fordi jeg flyttet hjemmefra tidlig og har opplevd mediekjøret fra jeg var 16 år.

Mellor med sitt første for Preston
Neil Mellor scoret sitt første mål for Preston etter å ha gått skadet mesteparten av tiden etter overgangen fra Liverpool. Spissen pirket inn en retur inne i feltet fra kort hold da han scoret det første målet i 3-1 seieren over Southampton. Preston ligger dermed nr 5 på tabellen i The Championship.
I samme kamp fikk Danny Guthrie sin debuit for Southampton.

BBC melder at 16-årige Gary Mackay Steven har vært på fire dagers prøvespill på Merseyside. Skotten spiller til daglig for Ross County og er midtbanespille.