Gerrard setter landslaget foran klubblaget

Det vil bety mer for Steven Gerrard å vinne EM med England enn det vil bety å vinne Champions League eller Premier League med Liverpool. Det sier scouseren til engelsk presse i dag.

Steven Gerrard måtte se hele VM i 2002 fra sidelinjen, og på lørdag kan Russland med seier over Israel sørge for at Liverpool-kapteinen nok en gang må følge et stort mesterskap fra TV-stolen. Lørdag er det i alle fall en spent Liverpool-kaptein som benker seg foran TV-skjermen for å følge EM-kvalifiseringsoppgjøret mellom israelittene og russerne. En kamp som kan besegle Englands EM-skjebne.

- Jeg kommer ikke til å gjemme meg. Jeg skal se kampen. Dersom Russland vinner, blir det definitivt den største skuffelsen i min karriere. Det vil bety at jeg må sitte hjemme i sommer og se EM på TV. Det blir et mareritt. I tilfelle vil vi bli hjemme vel vitende om at vi har et av de beste lagene i Europa, som ville hatt en god mulighet til å vinne det hele. Tanken er ikke til å holde ut, sier Gerrard til The Daily Telegraph.

- Onsdagens kamp mot Kroatia vil enten bli en av de vanskeligste og mest betydningsfulle landskampene vi har spilt, eller så blir det et gravøl. Som kaptein håper jeg det ikke blir det siste, legger han til.

- Vi har ikke vært stabile nok i løpet av denne EM-kvalifiseringen. De siste 5-6 kampene har vært positive, og jeg syntes også vi gjorde en god kamp mot Russland om man ser bort i fra de seks minuttene hvor vi slapp dem inn i kampen igjen.

Gerrard synes for øvrig at EM og VM med landslaget er større en Champions League med Liverpool.

- Landskamper er større enn kamper i Champions League og Premier League. Du representerer tross alt ditt land. Dersom du vinner en stor turnering med landslaget vil det være atskillig større enn å gjøre det med din klubb.

Gerrard er klar over at disse uttalelsene ikke vil falle i god jord hos Liverpools supportere.

- Supporterne er kanskje egoistiske. Men som spiller ønsker du å spille i de største kampene i verden. Ingenting er større enn EM og VM, avslutter han.