Gerrard spilleklar

Steven Gerrard bagatelliserer skaden som førte til at han spilte bare en omgang for England, og sier at han vil spille mot Newcastle. Craig Bellamy ser frem til å møte gamleklubben.

Steven Gerrard insisterer i dag på at han vil kunne spille for Liverpool mot Newcastle i morgen. Liverpool-kapteinen ble som kjent tatt av banen etter bare en omgang av Englands kamp mot Spania på onsdag, og det ble etter kampen rappportert at scouseren var småskadet. Gerrard selv avviser imidlertid at han ble skadet i løpet av landskampen.

- Jeg ble ikke byttet ut i pausen fordi jeg ble skadet i landskampen, slik det har blitt rapportert i media. Sannheten er at jeg fikk kjenning med en liten skade i Merseyside-derbyet. Jeg snakket med Steve McClaren om dette før landskampen, og vi ble enige om at jeg skulle spille i bare en omgang for ikke å forverre skaden. Dette fordi jeg har store kamper i vente med Liverpool, sier Huyton-gutten til Liverpool Daily Post i dag.

Bellamy ser frem til å møte gamleklubben
Craig Bellamy ser nok frem til morgendagens kamp på St James’ Park med større iver enn de fleste andre helrøde, ettersom Newcastle er en av hans gamle klubber. Dette blir første gang han returnerer til Newcastle etter at han forlot klubben under kontroversielle omstendigheter, og Liverpool-spissen vet han vil få en fiendtlig mottakelse fra hjemmesupporterne. Han sier imidlertid at han likevel har den største respekt for Geordie-fansen.

- Jeg hadde noen gode år i Newcastle, og trivdes med min fotball der. Jeg spilte under Sir Bobby Robson til å begynne med, og vi hadde et virkelig godt lag som ble både nummer 3, 4 og 5 i ligaen. Jeg lærte mye om meg selv som Newcastle-spiller. Jeg var involvert i et par utenomsportslige episoder, men hadde hele tiden supporterne på min side. De støttet meg som spiller, og jeg har stor respekt for dem. Selv om jeg slet med skader, trivdes jeg i Newcastle. Det var en spesiell plass for meg, sier Bellamy til liverpoolfc.tv.

- Men jeg er selvsagt ikke Newcastle-spiller mer, så nå vil jeg nok måtte tåle en del tilrop fra tribunene i morgen. Men det aksepterer jeg. Jeg må tåle mye fra mange lags supportere og folk som ikke kjenner meg, men fra Newcastle-fansen kan jeg akseptere det, ettersom de støttet meg når jeg spilte for dem. Så snart jeg var ute på banen, var støtten fullstendig. Det vil jeg huske bedre enn hva som måtte bli ropt til meg i morgen.

Bellamy erkjenner før møtet med gamleklubben at det nå er veldig viktig at Liverpool får en seier igjen etter sist helgs målløse Merseyside-derby.

- Everton-kampen var svært frustrerende. Lokaloppgjør er alltid vanskelige, og Everton spilte veldig kompakt og prøvde å kontre mot oss. Til slutt var de veldig godt fornøyde med et uavgjort resultat, mens vi var frustrerte. Jeg har aldri spilt i et slikt derby tidligere. Vanligvis handler slike kamper om to lag som angriper hverandre, men denne kampen var helt annerledes.

- Nå blir det selvsagt viktig å sikre seg tre poeng i morgen. Dette er veldig viktige poeng for oss. Men vi vet det blir en tøff kamp, med mye leven på tribunene. Geordie-fansen vil sørge for det. Jeg er sikker på at alle mine lagkamerater ser frem til denne kampen. Newcastle har mange skadede spillere, men jeg synes Glenn Roeder har gjort en god jobb som manager for dem. Han har fått tilbake Kieron Dyer fra skade nå, og han blir en viktig spiller for dem. Det blir veldig tøft, avslutter Bellamy.

Mange skader for Newcastle
En spiller som Roeder imidlertid må unnvære er backen Stephen Carr, som er ute for en måned med en lårskade. Celestine Babayaro kan imidlertid bli å finne i startoppstillingen igjen, etter å ha stått over hele 11 kamper på grunn av en hamstring-skade. Newcastle har imidlertid en rekke spillere som definitivt må stå over kampen. Foruten Carr er det Emre (leggskade), Shay Given (lyskeskade), Peter Ramage (hamstringskade), Craig Moore (hamstringskade), Michael Owen (kneskade), Charles N’Zogbia (kneskade) og Shola Ameobi.

Newcastles tropp: Harper, Srnicek, Solano, Babayaro, Edgar, Taylor, Bramble, Onyewu, Huntington, Butt, Parker, Milner, Duff, Pattison, Troisi, Gate, Martins, Dyer, Sibierski, Luque, Carroll, LuaLua.

Benitez kjøpte hus til £4M
Mye tyder på at Rafael Benitez akter å bli værende på Merseyside i mange år fremover. I løpet av januar skal nemlig Liverpool-manageren ha kjøpt seg et nytt hus på Wirral til £4M. Dette er det dyreste huset som noen gang er solgt på Wirral. Det flotte huset har fem soverom, og ligger på en bakketopp med utsikt over elven Dee og fjellene i Wales. Bygningen skal opprinnelig ha vært taksert til hele £7M, så Benitez må sies å ha gjort litt av et røverkjøp.

Huset skal ha innendørs svømmebasseng, med tilstøtende garderober og badstu. I tillegg kan Benitez nå boltre seg i sitt eget biljardrom og sin egen vinkjeller.