Gerrard står over mot Toulouse

Benítez bekrefter at Gerrard er ute mot Toulouse, men kan være tilbake til helgen. Manageren poengterer at avansementet ikke er sikret. Tysk dommer. På tv også i Sverige og Danmark.

Rafael Benítez bekrefter at også Steven Gerrard må stå over mot Toulouse i morgen. Kapteinen er ikke spilleklar etter tåbruddet han pådro seg i Frankrike for snart 14 dager siden. Jamie Carragher er heller ikke aktuell grunnet ribbeinnsbrudd.
- Begge spillerne er ikke tilgjengelige til denne kampen, forteller Benítez.  

- Det er synd fordi de begge er viktige spillere for oss, men vi har nok spillere og nok konkurranse innad i troppen til å håndtere dette.

- Det går fremover med Carragher, noe som er gode nyheter. Jeg må snakke med legen for å finne ut hvor lenge han vil bli ute.

Carragher selv håper at han kun mister kampene mot Toulouse og Derby.

Gerrard tilbake mot Derby?
Steven Gerrard kan derimot være tilbake til lørdagnes kamp mot Derby.
- Det er klart vi må ta vare på Steven. Han kan bli tilgjengelig for kampen til helgen, men vi må vente og se. Igjen må jeg snakke med legen først. Vi ønsker ikke å ta sjansen med å miste ham for en lengre periode.

- Denne uken vil vi holde ham i trening, holde ham i form og så får vi se angående Derby-kampen på lørdag.

Sami Hyypiä er klar til å spille mot Toulouse, selv om han brakk nesen på Stadium of Light.
- Jeg tror at han er ok. Bruddet sitter på riktig sted. Jeg tror ikke det vil bli et problem for ham, fortsetter Benítez.

- Vi har Sami og Daniel Agger tilgjengelig, og vi kan også benytte Arbeloa som midtstopper. Vi har nok spillere i den posisjonen.

- Jobben er ikke gjort
Rafael Benítez advarer mot å tro at plassen i gruppespillet allerede er sikret etter 1-0-seieren mot Toulouse i den første kampen.
- Det er en virkelig viktig kamp for oss. Vi vet hva som står på spill, sier Benítez.

- Dersom vi skal gå til gruppespillet, så må vi gjøre jobben vår riktig i morgen. Vi må være fokuserte og konsentrerte hele veien.

- Jeg er alltid en positiv person. Jeg har tro på at dette skal gå veien, men spillerne vet at det fremdeles er en kamp som må spilles. Vi må få det riktige resultatet.

- Vi vet at Toulouse er godt organisert defensivt. De vil forsøke seg på kontringer. Hvis de kommer seg framover på banen, har de hurtighet og kvalitet til å skape problemer. Så det er noe vi må være klar over.

- På Anfield vil vi normalt sett, med støtte fra supporterne, score mål. Det er planen vår. Får vi en scoring, vil det bli lettere for oss og langt vanskeligere for dem. Vi må huske på at jobben ennå ikke er gjort.

Toulouse har ikke gitt opp
Toulouse-trener Elie Baup tror at franskmennene kan overraske på Anfield. Etter å ha kjempet seg tilbake til 1-1 mot Nice på lørdag, har spillerne fått mer selvtillit.
- Vi må roe oss ned. Men det er sant at vi er der mentalt sett etter uavgjort mot Nice. Det kommer til å hjelpe på sinnsstemningen vår. Vi må holde på organiseringen fordi vi er inne i en periode med vanskelige kamper. Vi reiser til Liverpool for å få til noe. Ellers ville det ikke vært noe poeng i å reise dit.

God statistikk mot franske lag
På åtte hjemmekamper mot franske lag i de europeiske klubbturneringene gjennom tidene står Liverpool bokført med syv seirer og én uavgjort. I fjor ble Bordeaux slått 3-0.

Tysk dommer
Wolfgang Stark er utnevnt av UEFA til å dømme Liverpool-Toulouse. Det blir femte gang tyskeren leder en Liverpool-kamp, og faktisk tredje år på rad han dømmer en kamp i 3. kvalifiseringsrunde til Champions League på Anfield. I 2005/06 tapte de røde 0-1 for CSKA Sofia, mens man forrige sesong beseiret israelske Maccabi Haifa med 2-1. Stark var også i aksjon i 1-0-seirene mot Deportivo La Coruña borte i gruppespillet i 2004/05 og mot Vitesse Arnhem hjemme i UEFA-cupen 2002/03.

Tv-overføring også i Sverige og Danmark
TV3 sender som kjent Liverpool-Toulouse fra kl. 21:00 i morgen. Også svenske og danske tv-seere får nå muligheten til å se oppgjøret direkte. Viasat Sport 1 og dansk TV2 Sport har nemlig satt opp kampen på sitt sendeskjema.