Gerrard støtter McClaren

Giljotinen står klar for manager Steve McClaren, i en uke hvor engelskmennene ikke kan bestemme sin egne skjebne i EM, men Steven Gerrard gir sin sjef støtte.

Kvalifiseringen til EM i fotball går inn i sin siste og avgjørende fase den kommende halvannen uke, da de siste gruppespill kampene blir holdt.

Ikke minst på balløya England er nervene i helspenn, ettersom nasjonens landslag har stilt seg i en posisjon som gjør at de er avhengig av hjelp fra andre for å kvalifisere seg til sommerens sluttspill.

I gruppe E har Kroatia 26 poeng på 10 kamper, England har 23 poeng på 11 kamper og Russland har 21 poeng på 10 kamper.

De gjenværende kampene for topplagene er: 17/11 Makedonia-Kroatia, 17/11 Israel-Russland, 21/11 England-Kroatia, 21/11 Andorra-Russland.

I klartekst betyr det at dersom russerne vinner sine kamper mot Israel og bunnlaget Andorra, og Kroatia får minst et poeng mot Makedonia, vil England være ute uansett hvordan det går i siste kamp mot kroatene.

England er derfor spesielt opptatt av at Israel kan gi dem en hjelpende hånd til lørdag, hjemme mot Russland, og derfor ga det også store oppslag at Yossi Benayoun nå er ute med skade.

Ingen forventer at Steve McClaren blir sittende i sjefstolen dersom England ikke kommer til sluttspillet. Steven Gerrard, som nå er landslagskaptein i skadefraværet til John Terry, gir uansett sin manager støtte før vennskapskamp mot Østerrike til fredag og den avsluttende kampen mot Kroatia.

- Det er ingen tvil om at jeg står bak ham, sier Gerrard til Sky.

- Det er jeg også sikker på at alle de andre spillerne gjør. Jeg mener at han er den rette mann for jobben.

- Når alt kommer til alt er det spillere, manager og trenerstab som må stå til rette for kritikk, men spillerne må også ta sin del av ansvaret for hva som har skjedd.

- Vi er nå kommet i en vanskelig situasjon hvor vi er avhengig av andre og må vente på andre resultater.

- Vi er bare nødt til å prøve å være positive og forhåpentligvis kan Israel gjøre oss en tjeneste til helgen, og vi igjen kan legge all vår konsentrasjonen og alle våre krefter i kampen mot Kroatia. Vi har ikke gitt opp ennå.