Gerrards tredje kamp på en uke

Steven Gerrard har hatt et usedvanlig tøft program etter tre uker ute med skade. I morgen spiller han sin tredje kamp på en uke.

Etter tre uker på sidelinja kommer Steven Gerrard til å spille sin tredje kamp i løpet av en uke på Fratton Park i morgen. Liverpool-kapteinen spilte som kjent 71 minutter for England mot Israel sist lørdag, og hele kampen mot Russland på onsdag. Rafael Benitez sier til Liverpool Echo i dag at han var skuffet over at Gerrard ikke ble byttet ut i andre omgang mot Russland, når kampen allerede var vunnet for Englands del. Men han tror likevel at kapteinen er i stand til å håndtere det tøffe kampprogrammet, og antyder at han starter mot Portsmouth i morgen.

- Jeg ble skuffet over at Gerrard ikke ble tatt av banen mot Russland, men jeg har stor respekt for andre managere og ønsker ikke å si for mye om det. Jeg har gratulert både Steven Gerrrard og Steve McClaren med seieren, men innerst inne visste jeg at det ville bli slik, sier en lettere indignert Rafa.

- Vi visste han kom til å spille for landslaget, og vi må bare akseptere det som har skjedd. Jeg er ikke spesielt glad for å sende mine spillere verden rundt, samtidig som de spiller 90 minutter i alle kamper, men ettersom det er lite jeg får gjort med det må jeg bare se hvilken tilstand spilleren er i etterpå, og forhåpentligvis kan Stevie spille mot Portsmouth i morgen.

- Vi må analysere situasjonen til hver enkelt spiller, for alle reagerer ikke likedan på landskamper. En midtstopper som har spilt en hel kamp er heller ikke like tappet for krefter som en spiss som har gjort det samme. Det er også forskjell på hvor stor innsats en spiller har lagt ned etter om han spiller på et lag som satser på kontringsfotball eller ikke. Det er forskjell på hvor fysisk krevende ulike måter å spille på er. Vi må analysere hver enkelt spiller, og jeg vil snakke med legen og med vår fysiske trener, Paco De Miguel, før jeg tar avgjørelsen om hvem som starter kampen, sier Benitez.

John Arne Riise, Sami Hyypiä og Fernando Torres spilte alle 90 minutter for sine respektive landslag på onsdag. Benitez kunne imidlertid glede seg over at Xabi Alonso var suspendert for Spania, mens karer som Daniel Agger, Dirk Kuyt, Peter Crouch og Andriy Voronin var på banen i mindre enn en halvtime onsdag kveld.

- Grunnen til at så mange av våre spillere er bortreist i forbindelse med disse kampene er at vi har veldig mange gode spillere, men jeg liker ikke at de samme spillerne spiller i alle disse landskampene. Dersom landskampene hadde blitt spilt på tirsdag isteden for på onsdag, hadde vi fått mye bedre tid til å forberede oss. Vi trente med bare fem førstelagsspillere denne uken.