Gillett med nytt bud

George Gillett Jr er i ellevte time i ferd med å legge inn et nytt bud på Liverpool FC. Dette kan forsinke planene til DIC, og ikke minst byggingen av ny stadion.

George Gillett Jr er ikke en mann som gir seg uten sverdslag. Flere engelske aviser melder i morgentimene at amerikaneren er i ferd med å legge inn et nytt bud på Liverpool FC, noe som vil forsinke den planlagte overtakelsen til Dubai International Capital.

Blant de som rapporterer dette, finner vi tidligere journalist i Liverpool Daily Post, Andy Hunter, som nå jobber for The Independent. Han rapporterer at DIC nå ikke vil kunne fullføre sitt oppkjøp av klubben før transfervinduet er stengt, ettersom Gillett Jr er tilbake på scenen med et rivaliserende bud.

Eieren av ishockey-laget Montreal Canadians har som kjent tidligere fått avslag på et bud på klubben, da Liverpool-styret kom til enighet med DIC i stedet. Dubai International Capaital hadde håpet å kunne fullføre overtakelsen av klubben i løpet av denne måneden, slik at byggingen av en ny stadion kunne begynne så å si umiddelbart. Men selv om Liverpool-formann David Moores har gitt sitt ord til DIC, vil dette nye budet nå gi Gillett rett til å få vurdert sitt nye bud så snart Dubai-gruppen er ferdige med å gå gjennom Liverpools regnskaper. Lovverket medfører også at den 68 år gamle amerikaneren får rett til å bruke like lang tid som DIC til å gå gjennom de samme regnskapene. Gilletts bud vil altså utsette hele prosessen med minst en måned.

The Independent hevder at Gillett er villig til å betale £5000 per aksje for å sikre seg Liverpool FC. Dermed verdsettes klubben til £170M, noe som er £15M mer enn DIC er villig til å betale for aksjene. DIC har imidlertid tilbudt David Moores å bli president i klubben på livstid, samt at Rick Parry har blitt lovet å kunne fortsette som daglig leder. Gillett ønsker på sin side at hans egne folk skal ha kontroll med klubben, og han ønsker også å dele stadion med Everton. Moores ønsker ikke en overtakelse på disse premissene, og med sine 51,6 % av aksjene i klubben kan han legge ned veto mot at Gillett får kontroll over klubben. Vi tror derfor det er mye som skal til for at Gillett vinner frem med sitt nye bud.