Grønt lys for nytt stadion

De lokale myndigheter på Merseyside har godkjent ny byggesøknad for Liverpools storstue med 60.000 sitteplasser i Stanley Park. Skal være klar til 2011.

Flere nettsteder melder i ettermiddag at det er gitt grønt lys fra byggekomiteen i Liverpools kommunestyre til at Liverpool kan begynne å bygge sin storstilte arena et steinkast fra nåværende Anfield. Fortsatt skal planene også godkjennes på regjeringsplan, men dette regner man med vil være en proformasak og at man nå endelig kan starte opp bulldozerne en gang før nyttår.




Eierne Hicks og Gillett har som fremtidig mål å ha en arena som kan huse 76.000 mennesker, men dette vil kreve forbedret infrastruktur med bl.a. åpning av en ny jernbanelinje som kan frakte fans til å fra stadionområdet. Dette vil derfor kreve ytterligere en byggesøknad.

I første omgang er det 60.000 som gjelder, og hvor man bl.a. vil legge "Nye Anfield" om lag åtte meter under jordoverflaten. Det topp moderne bygget vil også huse 114 luksusbokser, som er mer enn dobbelt det antallet som var satt opp i de opprinnelige byggeplanene.

En talsmann for Liverpool FC sa at man forventer å være ferdig med stadion i 2011, og ikke 2010 som det tidligere har vært opplyst om.

Vi forventer at ytterligere opplysninger og sitater vil komme utover kvelden og morgendagen.