Hamberg erstatter Heighway

Nederlenderen Piet Hamberg blir Steve Heighways arvtager på akademiet. Gonzalez skal i aksjon i natt. Gaughan forsvinner til Celtic. Crewe vurderer Behan.

Liverpool FC bekrefter i dag at nederlenderen Piet Hamberg blir den nye sjefen på akademiet i Kirkby etter Steve Heighway. Hamberg vil starte i sin nye stilling som Academy Technical Manager i juli.

Nederlenderen er nok et ubeskrevet blad for de fleste, men han har spilt profesjonell fotball både i Nederland og Sveits, og har også vært ansvarlig for ungdomssatsingen til sveitsiske Grasshoppers. Han har også fungert som trener i Afrika og Midt-Østen, og har blant annet vært assisterende landslagssjef for Togo.

Akademiet vil nå få en ny organisasjonsstruktur. Hamberg vil jobbe sammen med John Owens, som ikke uventet har blitt flyttet fra stillingen som trener for U18 til en administrativ rolle som Academy Manager, mens Malcolm Elias blir sjef for rekrutteringen.

- Etter Steve Heighways avgang har vi benyttet anledningen til å forandre organiseringen av akademiet, og delt opp toppjobbene i klare roller. Piet vil få som spesialoppgave å lede treningen og utviklingen av spillerne, mens Malcom vil ha ansvar for å rekruttere nye spillere. Men kontinuitet er også viktig, og derfor vil vi også dra nytte av John Owens' mange års erfaring i klubben. Han vil nå gå inn i en rolle som administrativ leder for akademiet, sier daglig leder Rick Parry til liverpoolfc.tv.

- Vi har fått mange gode tilbakemeldinger når det gjelder Piet, og han vil bringe mye rutine med seg. Våre ungdommer kan dra nytte av en person som har så mye erfaring med å utvikle unge spillere, uttaler manager Rafael Benitez.

Gonzalez skal i aksjon i natt
Copa America startet opp i går, og Peru vant overraskende hele 3-0 over Uruguay i åpningskampen, mens vertsnasjonen Venezuela spilte 2-2 mot Bolivia. I kveld spiller Chile og Mark Gonzalez sin første kamp i turneringen, mot Ecuador. Kampen vises på Canal+ Sport 1, og sendingen starter 25 minutter over midnatt. I nattens andre kamp spiller favorittene Brasil mot Mexico. Se for øvrig vår oversikt over TV-kamper.

Gaughan til Celtic
Et uoffisielt Celtic-nettsted hevder at den skotske klubben har skrevet kontrakt med Liverpools talentfulle stopper Laurence Gaughan. Nettsiden hevder også at man på Anfield skal være rystet over å miste den 17 år gamle irske ungdomslandslagsspilleren. Vi understreker at disse rapportene ikke har blitt bekreftet fra offisielt hold, men kilder liverpool.no har vært i kontakt med på Merseyside bekrefter opplysningene. Våre kilder forteller at Celtic tilbød 17-åringen en god proffkontrakt, mens Liverpool skal ha fortalt forsvarsspilleren at han trolig ikke ville få en proffkontrakt hos dem ennå. Dette skal være den direkte årsaken til at Gaughan velger å fortsette karrieren i Skottland.

Crewe vurderer Behan
Lokalavisen The Sentinel melder at Crewe vurderer å hente Liverpools frigitte akademispiller Stephen Behan til Alexandra Stadium som back-up for sin noe tynne forsvarsrekke. Etter at Paul Bignot forlot klubben i forrige uke står Crewe tilbake med kun fem forsvarere, inkludert tre nykommere. En av disse er selvsagt Danny O'Donnell.

Dario Gradi mener at han trenger en allsidig ungdom som er villig til å sitte på benken en del, og Widnes-fødte Behan skal passe til den beskrivelsen. 18-åringen er en hurtig forsvarer som kan spille både høyre- og venstreback. Selv om han var med på laget som vant FA Youth Cup med Liverpool for et par måneder siden, samt at han har vært fast inventar på Liverpool U18, ble ikke tenåringen tilbudt noen proffkontrakt med de røde.

- Vi trenger definitivt en spiller som kan fylle tomrommet som Paul Bignot etterlater seg. Vi trenger en back, siteres manager Gradi.

Tevez ender opp i Italia?
Liverpool-linkede Carlos Tevez skal ha uttalt til italiensk presse at det er store muligheter for at han ender opp i Serie A til neste sesong.

- Inter er en flott klubb. Det er en viss sjanse for at jeg vil spille for dem neste sesong, siteres argentineren i Gazzetta dello Sport.

- Real Madrid er også interessert i meg, men min agent vet at jeg foretrekker Inter foran Real. Inters lag er som en argentinsk koloni, legger han til.

Fra før har Inter argentinerne Hernan Crespo, Julio Cruz og Javier Zanetti i sin stall.

Heder og ære til Agger
Brukerne av liverpoolfc.tv har stemt fram Daniel Agger som "Årets unge spiller" i Liverpool, med Javier Mascherano på plassen bak. Aggers kanonscoring mot West Ham på Anfield fikk også flest stemmer når "Årets ligamål" skulle kåres.

Nicol skal lede All-Star Team
Liverpoolfc.tv opplyser at Liverpool-legenden Steve Nicol har blitt plukket ut til å lede et Major League Soccer all-star lag som skal spille mot Celtic i Denver 19.juli. Nicol er som kjent manager for New England Revolution, og dette er et bevis på hans voksende status i USA.