Hammill full av selvtillitt

Adam Hammill tror at hans opphold i skotske Dunfermline har hjulpet han til å utvikle seg som fotballspiller – og han håper Rafa vil like det han får se når han returnerer til Melwood i sommer.

Vingen, som nettopp har blitt kalt opp til England U19s tropp til treningskampen mot Tyrkia i mars, mener han har utviklet seg som fotballspiller den tiden han har spilt i skotsk fotball.

 

- I Liverpool var jeg en uortodoks spiller. Jeg kunne gjøre noe bra, så noe dårlig. I mitt opphold i Dunfermline har jeg fokusert mer på å gjøre en innsats for laget, enn bare for meg selv. Jeg har blitt en lagspiller, noe jeg ikke er overrasket over, da jeg alltid har hatt det i meg. I Liverpool må man imidlertid alltid gjøre det lille ekstra for å bli lagt merke til.

Hammill, som vant FA Youth Cup med Liverpool i fjor, har allerede gjort seg bemerket hos Dunfermline, i bunnen av skotsk Premier League. Han skaffet straffesparket som sikret laget et poeng mot Kilmarnock sist helg, mens han var delaktig i målet som sendte ligafirer Hearts ut av den skotske cupen.

Unggutten er overrasket over hvor godt han trives i Skottland.

- Jeg visste før sesongen startet at Dunfermline var interesserte. Jeg spilte bra for reservene i Liverpool, men behøvde en klubb hvor jeg kunne skaffe meg førstelagserfaring. Trenerne i Liverpool var enige i at Dunfermline var et meget godt alternativ.
Jeg trodde ikke jeg skulle trives så godt her som jeg gjør. Før jeg kom hit hadde jeg aldri spilt foran fulle tribuner, så det har vært litt spesielt. Manageren Stephen Kenny har også vært fantastisk, og jeg gleder meg til å spille fotball for denne klubben resten av denne sesongen.

Selv om han stortrives i Dunfermline, er det ingen tvil om hvilke ambisjoner stjerneskuddet har – å etablere seg på førstelaget til favorittklubben Liverpool.

- Jeg vokste opp med Liverpool, og gjennom hele oppveksten min fikk jeg servert videoer med gamle Liverpoolkamper av min far. John Barnes var min første helt, men det har også vært spillere som Steve McManaman, Michael Owen, Fowler og nå Steven Gerrard.
Det var rart å oppleve å trene med førstelaget, sammen med Carragher og Gerrard. De er kollegaer nå, og de hjelper deg hvis du har problemer. Som meg vokste de opp på akademiet, og det er fint å vite at de tar vare på deg.