Hansen snakker ut

Alan Hansen med artikkel angående Man utd og Barca-kampen, samt hva som trengs for at Liverpool skal kunne bli en reell tittelutfordrer i Premier League.

Alle de engelske klubbene, selv de røde som gikk på et av sesongens sureste tap i helgen, har gode muligheter til avansement i CL. Liverpool skal forsvare en 2-1 ledelse fra det første oppgjøret på Camp Nou.

- Hvis det hadde vært jeg som forlot matta på Anfield på lørdag, omringet av Manchester United-spillere som jublet over en seier de absolutt ikke fortjente, ville jeg ikke vært for fortvilet, sier mannen som var kjent for sitt elegante forsvarsspill på 70- og 80-tallet.
- Selvsagt blir man meget skuffet etter et slikt tap, men innerst inne vet jeg at Liverpool går videre i Champions League om de spiller like bra mot Barcelona i morgen.

- En ting vi nok kan konstantere etter kampen på lørdag, er at Liverpool med en typisk toppscorer på laget, aldri hadde tapt. Å kjøpe en klassespiss er uten tvil nødvendig i sommer, for at Liverpool skal kunne være med i tittelkampen neste år. Rafa må flytte blikket fra andre hylle, opp til første.
Liverpool har hatt noen legendariske opplevelser i Europacupen(senest i 2005), og å ha vunnet denne turneringen hele fem ganger står det respekt av. Allikevel er det noe de røde lengter etter – Premier League-gullet. Avstanden mellom de røde og Chelsea/Man Utd har vært altfor stor de siste årene, og for at Liverpool skal kunne endre på dette må de kjøpe minst tre klassespillere i sommer.

- Tross tapet, tror jeg ikke Rafa er så misfornøyd med kampen i seg selv. Man har spilt bra regelmessig på Anfield i år, og spillere som Carragher har stått frem runde etter runde med gode forestillinger. Denne kampen var intet unntak. Det eneste som manglet var effektiviteten.

Hansen er imidlertid sikker på at vi får se et helt annet Barcelona på Anfield, enn vi så på Camp Nou.

- I første møte viste man god lagmoral. Etter at Barca scoret et tidlig mål, virket planen til Rafa hundre prosent, og med litt hjelp av Valdes samt et noe klønete hjemmeforsvar, snudde man kampen. Denne hjelpen kan de nok ikke forvente seg denne gangen, men jeg er sikker på at hvis spillerne gjør sitt beste og Rafa treffer med taktikken, så går vi videre, avslutter den gamle helten.