Heighway går av

Steve Heighway bekreftet rett etter finaleseieren at han nå slutter som direktør for Liverpools ungdomsakademi. 59-åringen hevdet samtidig at Jay Spearing nå er god nok for førstelaget.

Liverpools juniorlag skapte historie da de vant den nasjonale juniorcupen for andre året på rad.  De var klart best i returkampen mot Manchester United, og 1-0 etter scoring av Robbie Threlfall sørget for at man hadde utlignet til 2-2 sammenlagt. 

Uten tellende bortemål var Craig Lindfield nære på å avgjøre i ekstraomgangene, men skuddet gikk i stolpen.

Under straffespark-konkurransen var igjen Threlfall en av heltene, etter at midtstopperen scoret et selvmål i den første kampen på Anfield.  Scouseren satte inn Liverpools fjerde straffe, etter at Ray Putterill, Craig Lindfield og Ryan Flynn først hadde scoret fra merket.  Uniteds kaptein, Sam Hewson, som scoret foran The Kop forrige uke, misset som sistemann for vertene og dermed var det klart for ny triumf for Liverpool.

Direktøren på akademiet, Steve Heighway, ledet dermed det man har kalt for "the dream team" til seier i hans siste alvorlige kamp som sjef for junioravdelingen.  Heighway bekreftet nemlig det vi skrev tidligere i dag at han trekker seg tilbake etter denne sesongen.

Heighway har vært sjef helt siden Kenny Dalglish hentet ham tilbake fra Amerika for omlag 20 år siden.  Han fikk i årene 1970-81 329 kamper og scoret 50 mål som venstreving eller angriper i helrødt.

En sterk personlighet har det ikke vært noen hemmelighet at Heighway kom på kant med Gérard Houllier og at samarbeidet med Rafa Benitez heller ikke har vært helt smertefritt.

- Det er for mange årsaker til at jeg nå gir meg, men jeg begynner å bli gammel, var alt Steve Heighway ville si om årsaken til at han gir seg.  Han ville mye heller snakke om sine favoritter på akademiet.

- Dette laget har gitt meg så mye glede i løpet av de ti årene de har vært her.  Dette var en fantastisk kamp og uansett hvem som hadde vunnet ville jeg vært mektig stolt av mine gutter.

- Se bare på min kaptein (Jay Spearing).  Han er utrolig og jeg kan ikke huske at han gjorde en eneste feil utpå der i kveld.  Han kan spille på førstelaget i morgen.