Heighway roser finalistene

Sjefen for Liverpools ungdomsakademi berømmer spillerne som sørget for klubbens andre juniorfinale på to sesonger, og ser nå fram til to gode sluttkamper.

Det sies at Steve Heighway er inne i sin siste sesong som leder av akademiet i Kirkby.  I så fall vil den tidligere lynvingen trekke seg tilbake med stil, siden hans U18 lag i går for første gang i Liverpools historie sørget for at man kom til den nasjonale juniorfinalen for andre året på rad.

Laget som skal spille mot enten Arsenal eller Manchester United i midten av neste måned er det såkalte ”dream team”, som har gått en seiersgang opp igjennom årsklassene.  Krydret med en dansk keeper i Martin Hansen, en skotsk og irsk midtbanespiller i Ryan Flynn og Jimmy Ryan, samt offensivt talent i svenske Astrit Ajdarevic, er det lokale spillere som bokstavelig talt har gått gradene i LFC.

- Det største motivasjonen for disse spillerne er at det har vært sammen siden de var åtte år gamle.  Ni av spillerne har vært sammen siden de var åtte år.  De liker hverandre veldig godt og de kjenner hverandre veldig godt, forklarer Heighway.

- De har alltid hatt en drøm om at de kunne være i stand til å oppnå noe sammen en dag.  Etter denne sesongen er de ikke lenger juniorspillere, de er voksne.  Dette er slutten for min tid med dem, og på deres tid med meg.  Jeg vil anta at det betyr noe.

- Siden starten av fjorårets turnering har vi spilt 14 kamper på rad uten tap.  Det er en utrolig kamprekke.  Jeg har stor tillit til dem, de synes alltid å få et resultat selv om de ikke skulle spille bra.

- Vi måtte gi dem kjeft ved pause fordi vi vet at de kan bedre.  Og de ga respons.  Etter at det ble ti mot ti spilte vi en del virkelig god fotball.  Jeg har sett både Arsenal og Manchester United, og det er gode lag som prøver å spille.  Det vil bli en flott finale.

- Det er dette som Craig gjør, svarer Heighway på spørsmål om måltyven Craig Lindfield som satte inn to returer fra kort hold.

- Vi må overtale ham til å forstå at han jobber best der, inne i fem-meteren.  Av og til prøver han seg på ambisiøse ting utenfor feltet, men det er når han er inne i boksen at han scorer.

Heighway sier at han synes utvisningen av Astrit Adjarevic var tøff, da svensken fikk se direkte rødt etter et sammenstøt med motstanderens aggressive og store spiss.

- Jeg ga dem huden full ved pause, slik at Astrit kanskje ble litt vel energisk.  Jeg synes likevel ikke det var spesielt voldelig den han gjorde.  Det var en merkelig situasjon.  Jeg så den ikke slik dommeren gjorde det, men han var nærmere enn meg.  De bare støtte sammen og falt.