Helomvending i stadionsaken?

Dårlige tider i amerikansk økonomi kan medføre at Liverpools amerikanske eierne gjør helomvending i stadionsaken, og går for en langt billigere løsning.

Skal man tro The Times, Daily Express og Daily Mirror er Liverpool FC i ferd med å skrinlegge de nyeste planene for ny stadion i Stanley Park, og gå tilbake til en modifisert versjon av de opprinnelige tegningene.

Tom Hicks og George Gillett ønsket som kjent å bygge større enn det opprinnelige 60 000 seters-stadionet, og fikk sine arkitekter til å tegne en hypermoderne og futuristisk arena med plass til om lag 76 000 tilskuere. Kostnadene i forbindelse med disse planene skal ha steget drastisk, samtidig som nedgangstidene i amerikansk økonomi skal ha gitt de amerikanske eierne kalde føtter.

Mirror hevder at et forsøk på å låne hele £700M til prosjektet skal ha blitt skrinlagt på grunn av svikten i amerikansk økonomi. Gillett og Hicks vil ifølge avisen nå gå for et mye mindre lånebeløp. Det betyr altså en kuvendig, der man går bort fra 76 000 seter. Hicks skal nå ha bedt sine arkitekter i Texas om å bearbeide tegningene til et stadion som vil koste om lag £400M. Da må man gå tilbake til den opprinnelige planen om 60 000 seter og forandre de opprinnelige tegningene i mye mindre skala enn de storslåtte planene som lå på bordet.

Det har ikke kommet noe fra offisielt hold, verken fra Liverpool FC eller eierne, som avkrefter eller bekrefter disse opplysningene. Men det har versert rykter om dette på Merseyside helt siden begynnelsen av desember.Fra dette............og tilbake til dette?