Heskey trolig spilleklar

Emile Heskey og hans lagkamerater i Wigan vil ønske å revansjere stortap når man møter Liverpool på lørdag. Jerzy Dudek med suksess som ambassadør.

Rafael Benitez var rask til å poengtere etter gårsdagens 2-0 seier mot Middlesbrough at man behøver en seier til for å være garantert en plass blant de fire beste i Premier League, og dermed sikre seg kvalifisering til neste sesongs Champions League.  Manageren ønsker at den kommer mot Wigan førstkommende lørdag, slik at full fokus kan rettes mot semifinalene mot Chelsea.  Det er likevel bare teori som kan gjøre at Everton eller Bolton skulle ta igjen de røde, og en blir overrasket om ikke Benitez hviler flere av sine nøkkelspillere mot Wigan.

Paul Jewell og hans mannskap kjemper på sin side for å overleve i toppdivisjonen, og den tidligere toppscoreren på Liverpools reservelag vil trolig kunne disponere bortimot toppet mannskap lørdag ettermiddag.

Den tidligere røde Emile Heskey er ventet å bli klar av en lett strekk i hamstringen.  Det er mer usikkert om den offensive midtbanespilleren Lee McCulloch blir klar etter en stygg smell i 3-3 kampen mot Spurs.  Frykt om et benbrudd ble raskt avkreftet, men kraftig hevelse gjør ham tvilsom til lørdag.  Usikre skal også forsvarspillerne Fitz Hall og David Unsworth være, men lyskestrekker.  Chris Kirkland er definitivt, med sitt fingerbrudd, og Luis Antonio Valencia er suspendert.

Det viktigste for Jewell er imidlertid at Heskey synes å bli klar til møtet med gamle lagkamerater.

- Jeg er veldig fornøyd med hva Emile har kunnet bidra med denne sesongen, sier manageren.  – Det kan være at han ikke har scoret like mange mål som han har fortjent, men hans generelle spill og teknikk er meget bra.  Han er veldig undervurdert.  Jeg ser det på ham at han trives på trening og i kamper.  Han har også et øye for mål, og han er inne i en god scoringsperiode.  Forhåpentligvis vil det fortsette:

Hvis Heskey blir klar vil han ventelig få med seg enten Henri Camara eller Caleb Folan på topp.  Folan er en tidligere Liverpool-supporter, og roser også den svære spissen.

- Emile er en glimrende angriper.  Han er sterk, har talent og han spiller nå veldig bra.  Jeg kan ikke vente på lørdagens kamp.  Jeg vil tro at det ikke er mange gutter fra Leeds som holdt med Liverpool, men jeg gjorde det og John Barnes var min helt.

Liverpool sørget for sin største borteseier for sesongen da man i begynnelsen av desember vant 4-0 på JJB.  Nå møter man et lag som kun er tre poeng over nedrykkstreken, og som vil selge seg dyrt på Anfield.  Det understreker også den tidligere Everton-naboen Kevin Kilbane.

- Liverpool ga oss vår største smell tidligere i sesongen i en kamp hvor vi aldri kom i gang, og vi er nødt til å være mer offensive nå, sier Kilbane.

- Skjebnen er i våre egne hender, og vi har også igjen kamper hjemme mot West Ham og Middlesbrough.  Vi må spille uten frykt, slik som vi gjorde mot Spurs.  Vi angrep mot Tottenham, det så alltid ut som om vi ville score, og det er nøkkelen for oss.  Vi må angripe fra start og ha tro på oss selv.


Polen fikk EM
Polen og Ukraina skal arrangere EM-sluttspillet i 2012.  Liverpools Jerzy Dudek var med på tirsdagens presentasjon, som endte med at deres søknad fikk åtte av 12 stemmer.  Italia fikk fire stemmer, mens Kroatia/Ungarn ble uten tillit.

Jerzy var utnevnt som en av ambassadørene som skulle promotere mesterskapet.  Andre kjente idrettsmenn var Andrej Sjevtsjenko, bokseren Vitali Klitschko og stavhopperen Sergei Bubka.