Hicks vurderer salg

Flere engelske aviser hevder i dag at Tom Hicks nå vurderer å selge seg ut av Liverpool FC. DIC, som trakk seg på oppløpssiden da klubben ble solgt, kan være aktuelle igjen.

Den seriøse avisen The Daily Telegraph er blant dem som nå hevder at Hicks håper å selge sine aksjer i Liverpool FC med profitt.

Det har lenge gått rykter om at den store texaneren har kommet på kant med partner George Gillett. Det eierne først og fremst skal være uenige om er hvordan den nye stadion i Stanley Park skal finansieres, og med hvilke kostnader.

Det var arkitektene til Hicks som tegnet arenaen til 60.000, og med mulighet til utvidelse til 76.000 seter, som nylig ble godkjent av de lokale myndigheter. Klubben venter fortsatt på bekreftelse fra sentralt hold før man kan begynne å grave på parkeringsplassen bak Anfield Road End.

Dette skal være en dyrere løsning enn hva Gillett ønsket, og kilder nære klubben hevder at kostnadene har føket i været til langt over de £400M som er blitt nevnt i pressen. Som følge av dette må det også lånes mye kapital, og her skal også partene vare uenige. Gillett skal ønske å mest mulig holde det man lovet ved overtakelsen, nemlig ikke å låne i klubbens navn og med aktiva i Liverpool FC som garanti, mens texaneren Hicks vil satse mer og større.

Inntrykket er også at det er Tom Hicks som har vært mest i konflikt med Rafael Benitez, i den skittentøyvasken på Anfield som media har fått innblikk i de siste dagene.

Ifølge The Daily Telegraph skal nå DIC, ledet av den styrtrike Sheikh Mohammed Bin Rashid, være klar til å komme med et bud dersom Tom Hicks ønsker seg ut. Etter det vi forstår kan iren John Miskelly også kunne være en aktuell makker til George Gillett, dersom den amerikanske splittelsen blir et faktum.