Holder nullen for tredje gang?

To ganger tidligere har Jamie Carragher vært en del av et Liverpool-forsvar som har holdt nullen på Nou Camp. Kan han bidra til at alle gode ting blir tre når lagene møtes igjen om en uke?

I likhet med John Arne Riise ser Jamie Carragher frem til neste ukes kamp mot Barcelona. Liverpool-forsvareren var med og hjalp de røde til å holde nullen på Nou Camp ved Anfield-klubbens to siste besøk hos katalanerne.

Selv om de fleste av de 98 000 på tribunene kommer til å være spanjoler som gir sin fulle støtte til hjemmelaget, tror Carragher at den intense stemningen på den kjente arenaen vil inspirere hans lagkamerater.

- Jeg har spilt på Nou Camp et par ganger, og liker banen godt. For meg er ikke dette bare den beste banen i Spania, det kan også være den beste i verden. Det er en fantastisk arena, og jeg er sikker på at det kommer til å være en flott atmosfære der om en uke, sier midtstopperen til Liverpool Echo i dag.

I april 2001 var Carragher med på å spille 0-0 på Nou Camp i den første kampen i UEFA-cupens semifinaler. Et straffespark satt i mål av Gary McAllister i den påfølgende hjemmekampen var nok til å sikre de røde avansement til finalen.

Også i mars 2002, i andre gruppespill i Champions League, var Carragher med på å holde Barcelona til 0-0 og uavgjort i deres egen lekegrind. Hjemmekampen fire måneder tidligere gikk imidlertid dårligere, da Barca vant 3-1 på Anfield.

- Da vi spilte hjemme den sesongen leverte Barcelona fenomenalt spill på Anfield. De slo oss 3-1, og det var et sjokk for systemet for vår del. Til tider klarte vi rett og slett ikke å ta ballen fra dem, og Xavi på midtbanen hadde en stor del av æren for det. Han styrte kampen som han ville, og er en toppspiller.

- Du kan alltid lære ting når du ser lag som Barcelona og Real Madrid i aksjon. De har klassespillere som du alltid vil lære av, avslutter Carra.

11 år siden Paisley døde
Det er i dag 11 år siden den mest suksessfulle manageren i engelsk fotball gjennom tidene, Bob Paisley, døde. Han ledet Liverpool til seks ligamesterskap, tre titler i europacupen, 1 UEFA-cup, tre ligacuptitler, fem seire i Charity Shield og en seier i UEFAs supercup i løpet av sine ni år som manager på Anfield. Paisley ble 77 år gammel. Vi lyser fred over hans minne.