Høye forhåpninger - mange tårer

Spillere og supportere av Liverpool FC hadde høye forventninger foran Champions League-finalen. Det hele endte i tårer. Fans og politi støtte sammen ved kampstart. Ancelotti rangerer gårsdagens tittel høyest.

Dagen derpå
Det er en real dagen derpå for alle med rødt blod. Tapet mot AC Milan i sesongens siste og viktigste kamp sved. Nå er det tid for å se framover.

Mer enn 25 000 supportere i rødt gjorde det de kunne for å få Liverpools spillere til å gi det lille ekstra på Olympiastadion i Aten. Men i stedet for Liverpool-jubel, var det italienerne med hjertet i AC Milan som kunne juble. I stedet for Liverpools sjette tittel i Europas gjeveste fotballturnering for klubblag, var det milaneserne som kunne ta med seg den sjuende.

- Vi var best i første omgang, men Milan scoret først helt mot slutten av første omgang. Vi forsøkte i andre omgang, men lykkes ikke, sa en meget skuffet John Arne Riise til NRK.

Sjokket over Inzaghis ledermål etter frispark fra Pirlo, var stort. Men Riise forteller om at en selvsikker gjeng som gikk i garderoben, to mål foran skjema til Istanbul.

- Vi følte oss sikre på at vi kunne klare dette, sier Riise. Men Liverpool greide ikke å opprettholde det trykket og presset som i første. Forsøkene var der, men de store sjansene uteble. I stedet kunne Inzaghi øke. Dirk Kuyts utlikningsmål i finalens siste ordinære spilleminutt var ikke nok. Kuyts mål opprettholdt det lille håpet som alle Liverpool-supportere om at en opphenting som i Istanbul kunne være i gjære. Men comebacket var ikke nok; Paolo Maldini kunne heve pokalen (hans femte), til øredøvende jubel fra spillere og supportere. Milaneserne hadde fått sin revansje.

Liverpool Daily Post skriver torsdag at årets Champions League-finale vel så mye som det sportslige, også vil bli husket for den dype inkompetansen UEFA har vist ved å dele ut usle 17 000 billetter til hvert av finalelagene. Avisen gir også et aldri så lite spark til klubbens egen chief executive, Rick Parry, og den fordelingen klubben selv gjorde med fordelingen av billetter i forkant av finalen.

- En seier i Aten kunne reddet noe av Parrys ansikt, men det skjedde ikke. Nå vil han trenge noen måneder med betydelig oppryddingsarbeide, skriver avisen.

Morgenavisen i Liverpool skriver også at de på ingen måte kan beskylde Rafael Benitez for å inneha noen form for sentimentalitet i sine laguttak.

- Enda en gang forlater Robbie Fowler sitt kjære Liverpool. I sin siste kamp uten en gang å få plass på reservebenken, for klubben han har tjent på en så utmerket måte.

Daily Post forteller også om de amerikanske eierne Tom Hicks og George Gillett jnr sin tilstedeværelse i Aten.

- Etter 60 dager ved roret i klubben, begynner hverdagen for de to. Utfordringene med nytt stadion vil nå oppta deres oppmerksomhet 24 timer per dag, skriver Andy Kelly i Daily Post.

En som ikke lykkes med sitt oppkjøp, Steve Morgan, var til stede i Aten og bar sitt røde skjerf med stolthet.

- Seks titler ville være fantastisk og jeg ser virkelig fram til kampen, sa Morgan som denne gangen endelig lykkes med et klubboppkjøp da han kjøpte Wolverhampton for ti pund, med en forpliktelse om å bruke 30 millioner pund på klubben de neste sesongene.

Morgan gikk som alle oss andre skuffet til sengs onsdag kveld. Men flere nevnte også at de er stolte over å være supportere av et lag som har vært i sju finaler i den gjeveste Europacupen. Dette er mer enn alle engelske fotballklubber tilsammen. Flere fans sa på TV at de var skuffet, men at de ikke var SÅ skuffet likevel, sett i lys av seieren i 2005. Dette er noe å bygge videre på inn i en ny spennende sesongoppkjøring og en ny sesong. Om 79 dager er alvoret i gang igjen.

Sammenstøt
Billettkaoset førte også til bråk og sammenstøt helt inn til avspark. Minst 2000 fans hadde ikke kommet seg inn på banen da dommer Herbert Fandel blåste i gang kampen. Fans med falske billetter og noen fans uten billetter var involverte i bråk med gresk opprørspoliti flere steder rundt Olympiastadion. Fansen gjorde forsøk på å komme seg inn på kampen, men "opprøret" ble myndig slått ned.

Alvorlig var det også i området ved Metroen nær stadion, der politiet anholdt flere billettløse supportere og supportere med falske supportere. I denne gruppen var det også flere med ekte billetter, som ble sittende fast. Da det ble opplyst at stadion var full, ble det kaotiske forhold, og politiet brukte pepperspray for å roe gemyttene.

Liverpool Daily Post har snakket med Dr. Larry Booth fra Anfield. Han var en av dem med ekte billetter som ble stående i denne gruppen.

- Jeg er en lovlydig person og fikk mine billetter gjennom den skriftlige avstemningen, men den oppførselen gresk politi viste oss var avskyelig. Min søster og jeg hadde kommet helt fra Liverpool for å se denne kampen. Hva har vi gjort for å fortjene dette, sier en svært skuffet Booth.

Liverpool Daily Post snakket også med flere norske supportere i Aten onsdag kveld, blant annet to fra Trondheim som hadde betalt 3000 euro hver for billettene, men som ikke kom seg inn på stadion og ble beordret ned til sentrum en halv time etter kampstart. Rune Loholt (35) kritiserte politiet.

- Vi hørte at fans uten gyldige billetter lyktes å komme gjennom sikkerhetssperringene, og hindret ekte supportere å komme inn. Kamparrangørene har gjort en svært dårlig jobb, mente Loholt.

- Vi har blitt sprayet med pepper spray i ansiktet og slått med klubber. Vi har prøvd alt og må gi opp forsøkene på å komme inn, sa kameraten, Frode Forsdahl (32).

Det ble gjort mange forsøk fra de med falske billetter å trenge gjennom sikkerhetslinjene, men forsøkene ble slått ned.

Den britiske ambassaden i Aten kunne fortelle om seks arresterte i forbindelse med kampen onsdag kveld. To måtte på sykehus for behandling av lettere skader. En talskvinne for ambassaden kunne fortelle om noen tilfeller av tyveri av billetter, blant annet en mann som hadde tatt taxi til stadion, der sjåføren hadde stukket av med fire billetter etter at mannen var blitt satt av ved stadion.

Ancelotti rangerer gårsdagens seier høyest
Milans trener, Carlo Ancelotti, var svært glad etter gårsdagens seier. Han rangerer årets tittel som den største tittelen han har vunnet.

- Vi mistet ikke hodet og slapp ikke vårt sterke ønske om seier ut av syne. Liverpool var veldig sterke, spesielt i første omgang. De rullet opp det ene angrepet etter det andre. De presset hardt på midtbanen, og vi slet med å få baller til Kaka og Seedorf. Men mål preger kamper og da Inzaghi scoret, fikk vi en sterk tro på at dette kunne gå. Vi er et tøft lag, og det viste vi i andre omgang. På stillingen 2-0 ble vi litt for sikre, selv om vi er de første til å vite at man aldri skal si aldri i fotball. Vi var ikke forsiktige nok, de fikk redusere, men heldigvis ridde vi av stormen og vant. Veldig få av våre fans forventet at vi skulle vinne det største man kan vinne, men vi gjorde det likevel, sa Ancelotti som skrøt veldig av tomålsscorer Inzaghi, som etter finalen står med hele 38 Champions League-mål.

Ancelotti har hatt en tøff sesong. Så sent som i november ville flere kritikere sparke ham. Onsdag 23. mai 2007 var revansjens dag for både Milan og ikke minst Ancelotti.

- Min markedsverdi økte nok noe nå, men mitt forhold til Milan er veldig sterkt. Jeg spilte for denne klubben og har nå trent den fram til Champions League-tittel.

Korrupsjonsskandalen i italiensk fotball rammet flere av de italienske topplagene, også AC Milan, som startet sesongen i Serie A med åtte minuspoeng. Nå håper Ancelotti og årets CL-vinnere at denne seieren skal male italiensk fotball i en noe lysere farge enn hva tilfellet har vært denne sesongen.